torsdag 7 juni 2012

Present till världens bästa pedagoger

Trots att Ida var ledig idag var vi en sväng till förskolan med sommarpresenter till pedagogerna, som vi är så nöjda med.


Med tanke på mitt mat- och bakningsintresse så tycker jag om att ge presenter med anknytning till det. Ifjol sommar fick de rabarbersaft och i julas fick de fikonmarmelad, havrekex och en bit brieost. Nu fick de "Smulpaj på burk" och rabarber.


De får själv göra smulpajen genom att skära rabarbern i bitar och sätta i en form, sen smälter de margarin och blandar med burkens innehåll som de sen smular över rabarbern och gräddar i ugn.


Burken med innehåll blir så fin då man sätter de olika ingredienserna i lager. Pedagogerna Ida hade på sin första avdelning fick "limpa i burk" i julpresent det året. 

2 kommentarer:

  1. Det här var verkligen en underbar present! Vilket av alla dina goda pajrecept var detta, jag har provat några, men kände inte igen detta. Mums och återigen tack!

    SvaraRadera
  2. Kul att den var uppskattad. Det var det här receptet jag använde: http://mat-ro.blogspot.se/2009/10/appelpaj-med-kokos.html men jag tillsatte 1 tsk kardemumma i smuldegen också eftersom kardemumma och rabarber är så gott ihop (dessutom blev det ytterligare en "rand" i burken).

    SvaraRadera