onsdag 8 februari 2012

Lchf - snacks och mellanmål

Nu när jag försöker dra ner på kolhydrater gäller det att komma på lite gott och mättande att äta som mellanmål. Eftersom jag är så dålig på att äta frukost när jag precis har vaknat är jag alltid hungrig vid 9-10-tiden på jobbet. Förut hade jag oftast med mig nån macka som jag åt då, men det fungerar ju inte nu längre. Jag kör alltså inte någon lchf- eller GI-diet, utan försöker bara dra ner på kolhydrater framför allt socker under veckorna.

Här är några alternativ som jag brukar äta. Jag tar gärna emot tips på fler mellanmål/snacks utan kolhydrater.

Lchf-bröd med valfritt pålägg, min favorit just nu är philadelphiaost (istället för smör, mycket godare), skinka eller salami och paprika.


Absolut enklaste är nog den här: Skär en ganska bred skiva brieost som du lindar en skinkskiva runt. Fyll ev. med ruccola eller paprika också. Om du inte har brieost hemma kan du bre ett ganska tjockt lager philadelphia- eller dessertost på skinkskivan istället.


Ett kokt ägg är inte så tokigt mellanmål, enkelt att frakta dessutom om det är fädigkokt. Avokado är gott och mättande, bra att ta till om man är riktigt hungrig, så till mitt förmiddagsfika är det för mycket.


Fil med den kanelsmakande lchf-müslin är också gott och mättande men inget jag föredrar till mitt förmiddagste. För mig passar det bäst till lunch, på eftermiddagen eller på kvällen.


På fredagsmysets ostbricka har jag så klart lchf-hårdbröd, kex fulla med goda frön. Till det en massa goda ostar.


När man vill unna sig en efterrätt så är en chokladmousse inte helt fel.

2 kommentarer:

  1. LCHF-fröknäckebrödet är jättegott :)

    SvaraRadera
  2. Ja visst är de? Jag tycker de är godast med philadelphiaost på.

    SvaraRadera