onsdag 8 februari 2012

Köttgryta i Crock pot

Ännu en dag hemma med Ida som har vattkoppor. Vi har väldigt mysigt hemma på dagarna men nog var det rätt skönt ändå när jag idag var i väg på ett möte och fick träffa o prata med vuxna människor. Dessutom promenerade jag hem eftersom det "bara" var minus 24. Lite småkallt men ändå skönt med frisk luft och motion. Nu verkar värsta klådan ha gett sig på Ida så nu väntar vi på att kopporna ska försvinna också. Vi räknar med att det blir dagis på måndag.

Dagens middag skötte sig själv i crock-poten, jag gjorde en variant på en köttgryta jag gjort tidigare. Det var ett tag sedan jag använde min crock-pot, men det var lika enkelt som det brukar. Varför använder jag den inte oftare?
Köttgryta i Crock pot
500 gr grytbitar av älg
2 msk viltfond
2 dl rödvin
1 dl svartvinbärssaft
2,5 dl vatten
1 tsk timjan
100 g rökt lammkorv, ölkorv eller bacon
minimorötter
2 dl grädde
salt, peppar

Bryn köttet, krydda med salt och peppar.
Lägg köttet i grytan tillsammans med vin, saft, fond, vatten, timjan, korv och morötter.
Tillaga på låg temperatur i 7 timmar.
Tillsätt grädde i slutet av tillagninge. Låt det bli varmt.
Smaka av med salt, peppar.

Vi hade så mycket kokt potatis i kylskåpet så jag gjorde potatismos som jag serverade till köttgrytan. Vi hade även rökt lammkorv som behövde ätas upp som jag använde men det går lika bra med ölkorv eller brynt bacon om man vill ha lite rökt smak.

Mina barn får kanske en lite konstig verklighetsuppfattning som tror att det är viktigt att ta kort på god mat. I dag till lunch kom Ida springande och sa "Mamma, jag måste få kameran och ta kort för maten var sååå god".
Resterna av Idas lunch.
Fotograf: Ida Edman, 4 år

2 kommentarer:

  1. Härlig gryta och vilken härlig avslutning i inlägget! =)
    Hemma hos oss är det ständig kamp mellan barnen om "fototallriken", lite roligare tallrik och efter fotosessionen ofta bra ättemeratur dessutom. En win-win situation :)

    Trevlig helg från oss smakjägare på Spisat!

    SvaraRadera
  2. Barnen har sällan tid att vänta på mat tills jag har fotat klart :)

    SvaraRadera