måndag 9 maj 2011

Pizza-kit

Den här veckan är en mardrömsvecka som innehåller långa arbetsdagar, föräldramöten och utvecklingssamtal. Dessutom ska vi hinna tömma en massa köksskåp som måste tas bort innan väggen mellan gamla och nya huset ska rivas på måndag. För att hinna med att äta är det planering och snabbmat som gäller.
I dag åt vi hemmagjord pizza med färdigköpt färdigkavlad pizzabotten och tomatsås. Superenkelt att rulla ut pizzadegen, bre på tomatsås och strö över valfri topping. Idag blev det skinka, ananas, lök, körsbärstomater och ost. Sedan ska den gräddas i 15-20 minuter då hinner man duka och göra en sallad. Det blir inte lika gott som när man gör egen pizzadeg men den duger. Jag har sett två märken i affärerna, den ena innehåller ägg så den har jag aldrig provat. Vi använder Wewalkas som är äggfri.
Äggfri färdigkavlad pizzabotten

En annan snabbvariant av pizza som vi brukar göra är tortillapizza då man använder tortillas till pizzabotten. De ska bara gräddas ca 5 minuter så det går väldigt fort att få maten på bordet. Dessutom brukar barnen sätta på sin egen favorittopping och när alla hjälps åt går det fort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar