fredag 22 december 2023

Caprese som polkakäpp

Fredag och en ledig fredag. Kan knappt tro att det äntligen är dags för lite ledighet efter en ganska tråkig december. Som jag ska njuta💖 Tyvärr måste jag jobba den 27:e så det blir ett litet avbrott i den långledighet jag hade hoppats på. Men jag hoppas på en lugn arbetsdag och efter det är det dags för ytterligare ledighet. Så det blir nog bra ändå. 

Jag fortsätter med lite snabba och roliga tips inför jul. Jag älskar caprese, dvs tomat, mozzarella och basilika. Till jul kan man varva tomat- och mozzarellaskivor så att det ser ut som en polkakäpp (eller ett frågetecken😂 Det var lite bråttom och jag svängde in käppen lite för mycket). Ringla lite olivolja över, salta och peppra och lägg lite färsk basilika på sidan. Snabbt, enkelt och gott.


För mig är det ett måste att ha lite olika sallader och grönsaker på julbordet som annars har en tendens att bli lite för tungt och mastigt. Ser ni till att ha grönsaker och sallader på julbordet?

Nu funderar jag för fullt på vilka sallader som ska stå på årets julbord. Förmodligen något med rödkål, som är så vackert och passande till jul.


På dagens att-göra-lista står handla. Jag misstänker att det inte bara är jag som har den tanken just idag. Ska försöka komma i väg rätt snart och hoppas att många åtminstone jobbar halvdag idag. Sedan ska jag slå in de sista julklapparna och förbereda lite godsaker inför morgondagens uppesittarkväll.

Nu när jag skrev om att handla kom jag på att jag ska städa till i kylskåpen så att vi rymmer lite ny mat. Vill ha ordning och reda i kylarna så att vi inte glömmer någon mat och måste slänga. 

Ha en underbar och stressfri fredag🌟

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar