fredag 1 september 2023

Kantarellpasta med spenat

Tycker ni om kantareller? Det gör jag! 
Tycker ni om att plocka och ta hand om kantareller? Det gör inte jag! 
Men jag älskar att ha frysen full med kantareller så ibland får man offra sig och jobba lite för dem också. Men jag brukar (på sin höjd) nöja mig med att rensa, förvälla och frysa ner dem, så får andra plocka.

När jag vill äta riktigt gott men har ont om tid då använder jag ofta färsk pasta. Det är så himla gott och behöver bara ett par minuter för att koka.


Kantarellpasta med spenat

kantareller
0,5-1 röd lök
ca 100 g färsk spenat
0,5 kruka färsk persilja
2 dl grädde
parmesanost
pasta

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spara lite pastavatten.
Stek löken mjuk.
Tillsätt kantarellerna, stek till all vätska har kokat in. Salta och peppra.
Tillsätt spenat och stek den mjuk. Rör ner persilja.
Tillsätt grädde och låt koka in något.Tillsätt ev. lite pastavatten.
Tillsätt den kokta pastan, rör ner parmesanost.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med mer parmesanost.

Jag använde färsk pasta och det blev helt ljuvligt gott. Det här kommer stå på vårt bord snart igen. God, snabblagad höstmat med lyxkänsla.


Som vanligt vid skolstarten så härjar det en hel del förkylningar och vi verkar inte klara oss i år heller. Lite onda halsar, hosta och täppta näsor finns här i huset. Alltså det är så himla tråkigt att vara sjuk, jag blir så deppig av det. Jag är dessutom rätt dålig på att bara ligga i soffan och ta det lugnt. Jag borde ju passa på att vila. Jag hoppas jag blir frisk till helgen i alla fall, så jag kan njuta av ledighet och god mat.

Har ni några roliga planer för helgen?
Jag har inga mer planer än att ta hand om mig själv och hemmet. Vila, se nån serie, tvätta, städa och bara vara hemma. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar