Till lunch igår fixade jag i ordning en enkel men fräsch och god kycklingsallad. Älskar att äta sallader, framför allt till lunch. Vill man kan man servera nå gott bröd som tillbehör men det gjorde inte jag, utan här blev det en enkel salladslunch bara.
Kycklingsallad
5 hg kyckling(lår)filé
salt, peppar, paprikapulver
1 bit sallad
1 bit gurka
2-3 tomater
2 morötter, rivna
1 äpple
1 rödlök
1 pkt fetaost
4 kokta ägg
Dela kycklingen i mindre bitar, stek och krydda. Lägg åt sidan.
Skär alla övriga ingredienser i mindre bitar.
Blanda ihop allt tillsammans med kycklingen. (Jag serverade ägghalvor bredvid pga allergi)
Senapsvinägrett
3 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
2-3 tsk dijonsenap
salt o peppar
Blanda ihop alla ingredienser.
Rör om ordentligt.
Häll över salladen och rör om.
Jag gjorde även en till omgång senapsvinägrett som jag serverade bredvid för den som ville ha lite extra vinägrett på sin sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar