lördag 13 september 2014

Nån som har äpplen över?

Åh vad jag skulle vilja ha ett äppelträd! 

I år verkar det vara ett riktigt äppelår, alla träd man ser är fulla av frukt. I lördags skulle vi ha fått en stor hink full av stora härliga äpplen, men leveransen åkte fel. Gissa om jag blev irriterad när grannen frågade om vi tyckte om äpplena och vi kom på att vi hade blivit utan. Men jag tiggde i alla fall till mig en lite mindre hink äpplen av Isaks kompis vars äppelträd jag också hade spanat in. Bättre än inget.

Det absolut bästa med Lule-äpplen är att Isak tål dem. Vilken lycka! Han som knappt kan ta en tugga äpplen i vanliga fall kan nu äta hur många som helst och han älskar det. Är det nån mer allergiker som har varit med om det? Det svåra är kanske att våga testa något som man i vanliga fall är allergisk mot.

Är det nån i Lule-trakten som har ett äppelträd i trädgården och inte hinner ta hand om all frukt, hör i så fall av er så kommer vi och plockar. Isak och vi andra längtar efter mer äpplen.

4 kommentarer:

 1. Hej! Jag är också allergisk mot äpplen men kan äta/tål äpplena från vårt lilla äppelträd. Men visst är det lite konstigt!?! Men glad är jag :) Jo, jag bor också i Norrbotten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man undrar ju verkligen vad det beror på att man tål "hemma-äpplen" men inte köpta.

   Radera
 2. http://www.aktavara.org/fruktformedlingen

  http://www.pallafrukt.se/

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.