torsdag 18 november 2010

Äggfria morotskakemuffins

Som ni kanske vet älskar jag stjärnor. Så när jag såg dessa små muffinsformar kunde jag inte motstå dem. Att de dessutom var blåa gjorde ju inte saken sämre. De var lite väl små men det hade jag överseende med eftersom det var stjärnor. Jag bakade ägg- och mjölkfria morotskakemuffins när jag invigde formarna, jag halverade receptet jag har på ägg- och mjölkfri morotskaka.
Äggfria morotskakemuffins
0,75 dl havregrädde
1,75 dl socker
0,5 dl olja
3 dl rivna morötter
2 dl vetemjöl
0,25 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk malen kanel

Vispa ihop grädden med sockret.
Blanda de torra ingredienserna innan de tillsätts till gräddblandningen tillsammans med de övriga ingredienserna, rör om försiktigt.
Fyll muffinsformarna till drygt hälften.
Grädda i 200-225 grader i ca 10-15 minuter beroende på storleken på muffinsformarna.

Mina äggallergiker åt flera stycken och tyckte att dem var jättegoda. Jag tyckte också att de blev riktigt bra, smakar som ägg-varianten. Behöver man inte baka mjölkfritt använder man sig så klart av vanlig grädde.

2 kommentarer:

 1. Hej! Jag heter Jessica. Jag tänkte bara säga att jag tycker jättemycket om din blogg och att jag är så glad för alla mjölk- och äggfria recept som du lägger upp här! Jag älskar också att baka och min dotter, 20 månader gammal är allergisk mot ägg, mjölk, jordnötter och baljväxter, men här har jag hittat recept och inspiration till bak! Tack!

  Jag har nyligen startat en bakblogg själv, med recept för allergiker. Jag la upp receptet på kladdkakan som jag hittade här och länkade hit, hoppas att det är ok? Säg till annars!
  Vänliga hälsningar, Jessica

  SvaraRadera
 2. Självklart får du länka till min blogg. Ju fler jag kan inspirera desto gladare blir jag. Jag vet själv hur frustrerande det var i början av ett barns allergi innan man har lärt sig tänka mjölk- och äggfritt. Efter ett tag blir det naturligt och man inser att det inte behöver vara ett hinder vid bakning och matlagning.

  Var in och tittade på din blogg. Vad fin den är och där kommer jag titta in lite då och då framöver.

  SvaraRadera