söndag 7 februari 2010

Kantarellsås

Till fredagens älgfilé serverade jag en kantarellsås.

Kantarellsås
½ liter rensade kantareller
2 msk smör
salt
vitpeppar
2 msk vetemjöl
2-3 dl vispgrädde
1-2 dl vatten
1 msk vilt- och kantarellfond
0,5 dl vitt vin

Dela de största kantarellerna i mindre bitar.
Stek kantarellerna utan smör tills de vätskat av sig.
Tillsätt smöret och krydda med salt och peppar.
Rör i mjölet. Häll på grädden och vattnet under omrörning.
Tillsätt vilt- och kantarellfond och vitt vin.
Koka såsen i 5 minuter. Smaka av och krydda mer om det behövs.
Anpassa vatten- och gräddmängden efter hur tjock sås du vill ha.

Alla mått är ungefärliga för jag hällde i lite utav varje tills jag tyckte att konsistensen och smaken var bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar