söndag 25 oktober 2009

Salsagryta

Idag har det varit en stress-söndag. Det började med Isaks hockeyträning som jag skjutade till och hämtade från. Sedan fort hem och fixa lunch - korv och makaroner. Efter lunchen hann Ida sova en stund innan Isak skulle skjutsas till innebandyträningen. Medans han tränade förberedde jag middagen genom att lägga köttet i marinad. Sedan var det dags att hämta från träningen och åka hem och fortsätta med middagen. Efter all bilåkning och alla träningar hade vi en mysig hemmamiddag i alla fall.

Salsagryta
500 g grytbitar
marinad:
0,4 dl soja
1 krm svartpeppar
1,5 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta
1 msk habanero chilisås (kolla styrkan på din habanerosås)
sås:
1 liten lök
500 g krossade tomater
1 msk fond
1 msk habanero chilisås
1 krm cayennepeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipeppar
1 tsk salt
3 majskolvar (konserverade förkokta)

1. Skär köttet i 1x3 cm stora strimlor.
2. Blanda samman marinaden. Lägg ner köttstrimlorna i marinaden och låt stå kallt ca 1 timme.
3. Stek den gula löken i smör i en stor gryta. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen, låt koka upp.
4. Lägg ner lite kött åt gången så att grytan hålls kokande.
5. Låt sjuda 60-90 minuter beroende av köttets mörhet och strimlornas storlek. Smaka av om det behövs med salt och peppar.
6. Skär varje majkolv i 4 bitar. Tillsätt i grytan och koka ca 5 minter till.
7. Servera till ris.

Det här tyckte hela familjen om så all mat gick åt. Barnen åt och åt och åt.... Habanerosås finns i många olika varianter så ta inte för mycket om du har en jättestark variant. Då kan några droppar räcka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar