torsdag 19 februari 2009

Vit chokladpannacotta

Igår hade vi varit gifta i ett helt halvår, så det firade vi med efterrätt. Barnen ville ha semlor, men till mig och Leif gjorde jag panna cotta med vit choklad som jag toppade med limemarinerade hallon och blåbär.

Vit chokladpannacotta
Pannacotta
1 gelatinblad
1/2 vaniljstång
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 msk mjölk
Marinerade bär
4 dl bär t ex jordgubbar, hallon, björnbär
2-3 tsk strösocker
1 lime

1. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den. Hacka chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter.
2. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången.
3. Lägg i gelatinbladet och chokladen. Låt det smälta under omrörning.
4. Häll upp blandningen i fyra portionsglas. Låt dem stå kallt i ca 4 timmar.
5. Skär ev. bären i mindre bitar. Lägg dem i en skål och strö över socker och rivet limeskal.
6. Garnera pannacottan med bären.

Jag hällde upp pannacottan i tre serveringsglas och det tycker jag blev lagom. Det hade blivit för lite åt var och en om man hade delat på fyra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar