onsdag 18 februari 2009

Räkor i avokadosås

En av fördelarna med att vara hemma om dagarna som mammaledig är att man kan prova olika rätter till lunch som man själv tror kan vara gott men som övriga familjen nog skulle rynka på näsan åt. Idag lagade jag räkor i avokadosås som jag åt till tagliatelle.

Räkor i avokadosås till pasta 1pers
0,5-1 avokado
0,5 schalottenlök
2-3 msk creme fraiche
räkor
citron
salt o peppar
tagliatelle eller annan pasta
körsbärstomater.

Koka pastan enligt anvisningarna.
Skala och hacka löken fint. Skala och skär avokadon i tunna skivor.
Fräs löken så att den blir mjuk utan att ta färg.
Tillsätt avokado och creme fraiche. Rör om och mosa sönder avokadon.
Tillsätt räkorna.
Krydda med salt, peppar och citron.
Låt det bli varmt.
Blanda ner den varma pastan, rör om.
Lägg upp på en tallrik och lägg halverade körsbärstomater på.

2 kommentarer:

  1. Räkor och avocados är två av mina favoriter - så detta måste jag prova! :)

    SvaraRadera
  2. Avokado är en riktigt favorit för mig, kan äta det till det mesta. Det blir nog ännu godare om man satsar på räkor med skal. Men jag ville ha en snabblagad lunch så jag tog färdigskalade, lite tråkiga räkor.

    SvaraRadera