söndag 5 februari 2023

Bastu för värme och ånga

Efter Mollipect-kur, Bufomix-kur, Timjan-kur och Kortison-kur har jag nu kört en Bastu-kur för att försöka bli frisk. Det känns som att ångan och värmen är riktigt bra för mina lungor och luftrör, så vi har bastat varje kväll sedan några dagar tillbaka. Helt underbart!

Helst skulle jag vilja sitta i den varma bastun hela dagarna, men det funkar ju inte riktigt 🙂 Istället får jag gå och vänta hela dagarna på att det ska bli kväll och bastudags. Men den som väntar på något gott…..

En tallrik c-vitamin är så himla gott att ha med sig i bastun

Jag förtränger hur stor elräkningen kommer bli. För att bli frisk är värt alla pengar i världen, så jag tar el-smällen när den kommer bara jag blir kvitt hostan och slemmet.

Och nu känns det faktiskt som att all värme har hjälpt för jag känner mig frisk så länge jag är inomhus i alla fall. Jag hostar, så klart, fortfarande en del men det är verkligen inte några hostattacker längre som gör ont i hela kroppen.

Minus 15-20 är ju inte optimalt för luftrören så jag försöker hålla mig inne så mycket som möjligt för att skona kroppen. Jag längtar ut på promenader, men jag får lugna mig lite till. Kanske kan jag dock ta en promenad imorgon för prognosen säger att det ska bli varmare redan då.


Nu när vi har bastat så mycket så köpte vi även en supersnygg bastusten med Luleå hockey-tryck gjord av Mokk. Det gäller ju att basta med klass 🙂

Något annat som gjorde mig friskare och piggare var det blombud jag fick av mamma tillsammans med en krya-på-dig-hälsning. Så himla fin bukett som lyste upp mitt hemma-kontor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar