söndag 12 februari 2023

Favoritmiddag

Efter flera veckor med sjukdomar kunde vi äntligen bjuda hem min mamma på middag. Det var jättelänge sedan vi sågs pga den envisa hosta, så det kändes bra att vi till slut kunna träffas igen.

Vi bjöd på min favoritsoppa, favoritbröd och favoritkaka (i alla fall i semmeltider 🙂 ).

Favoritsoppan är en långkokt gulaschsoppa där köttet nästan ramlar isär, paprika och morötter. Till det drack vi ett rödvin som passar perfekt till gulaschsoppa. Favoritbrödet till middagar är det goda och lättbakade hälla-ut-brödet.

Den självklara efterrätten i semmeltider är semmelkakan. Vi ska ha gäster nästa lördag också och det lär bli samma efterrätt 🙂 Det är alltså inte semmel-kladdkaka som brukar vara populär, utan det här är en saftig och god kaka. Har ni inte testat den än så är det verkligen dagens tips till er!

Eftersom det snart är Alla hjärtans dag så bakade jag kakan i en hjärtform

Planerna idag är som en vanlig vintersöndag – ta det lugnt, dricka en massa te och se skidor på tv. Idag är det på Ski Classic (långlopp) och skidskytte-vm på programmet. Men jag verkar kunna hinna med en promenad också mellan de olika loppen 🙂

Andra vanliga söndagsaktiviteter är att göra sig redo för en ny arbetsvecka, dvs planera några middagar, tvätta och plocka i ordning lite.

Nu är det dags för dagens andra kopp te för mig. Kanske dags att tjuvsmaka gårdagens semmelkaka också 🙂

Ha en bra söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar