måndag 2 maj 2016

Chokladmousse med yoghurt

Det var en trött familj som vaknade i morse. Vilken tur att det är en kort vecka och bara två morgnar kvar att stiga upp innan vi får sovmorgon igen. Älskar extra helgdagar, inte bara för ledigheten. Med helg mitt i veckan kan man unna sig lite extra god mat och kanske en efterrätt också. Perfekt!

Till förra helgens festligheter gjorde jag en chokladmousse på ett litet annorlunda sätt. Istället för en len mousse gjorde jag en med lite crunch, tack vare att jag hackade chokladen i bitar istället för att jag smälte den.

 

Chokladmousse med yoghurt

100-150 g mörk choklad
2,5 dl grädde
2,5 dl yoghurt 

Finhacka chokladen. 
Vispa grädden. 
Vispa ner yoghurten med elvispen på låg hastighet. 
Rör ner chokladen.
Fördela smeten i portionsglas. 
Ställ i kylskåp i minst 30 minuter.
Garnera ev. med bär och/eller mer choklad innan servering. 
Fast den är god bara som den är också :)

Det här är en god mousse med lite syrlig smak tack vare yoghurten. Jag är inte så jättemycket för yoghurt-smak men här anar man den bara som en extra "krydda" i moussen. Den här kommer nog stå på bordet till helgen igen. Förutom att den är så god älskar jag att den är nötfri, äggfri och glutenfri.


2 kommentarer:

  1. Låter jättegott, verkar värt att testa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En av mina favorit-efterrätter! Men är man tokig i socker så tycker man nog att den är lite för osöt, men då kan man ju ta en choklad med mindre kakaohalt och även tillsätta lite vaniljsocker.

      Radera