tisdag 10 maj 2016

Hjortronsockerkaka

Här kommer ett till bak-recepet för jag bakade inte bara kaffekakor i lördags, utan det blev även en sockerkaka med hjortron. Mums!


Hjortronsockerkaka

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning
4 dl hjortron
0,5 dl florsocker
2 msk vetemjöl

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Blanda hjortronen med florsocker och vetemjöl och sedan med smeten.
Fyll en smord och bröad sockerkaksform.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.
Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den.

Jag tror det hade varit bättre att ha en rund form med hål i mitten, för kakan var färdiggräddad i kanten och alldeles degig i mitten. Jag räknar med att det hade varit lättare att få hela kakan färdiggräddad samtidigt i en annan form.

Det var jättegod smak med sockerkakan och hjortronen (ja, jag var tvungen att provsmaka en liten bit). Jag älskar att baka med bär, det blir så gott och fräscht. Men det kan vara svårt också för man riskerar kladdig kaka om bären är för blöta.


Efter flera dagar med sol vaknade vi i dag upp till regn, men enligt prognosen ska det bara regna på morgonen. Vi hoppas det stämmer för vi vill ju ha soooool. Vill man ha ännu mer sol och värme så kan man boka en resa till Turkiet nu. Har ni sett så billigt det är? Det är billigare för vår familj att åka till Turkiet än till Stockholm just nu. Men, tyvärr, beror det väl på oroligheterna i det området som gör att folk inte vill åka dit och då måste de sänka priserna. Men liiiite sugen blir man ju.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar