onsdag 11 februari 2009

Spenatsås

Till fiskburgarna gjorde jag en kall spenatsås, som vi använde som dressing. Den här kommer jag göra fler gånger när vi vill ha en kall fisksås, för jag tror att den är jättegod till fisk och potatis också. Det hade varit kul att höra vad Olivia tycker om den eftersom hon tycker om spenat, men idag hade hon ingen matlust p.g.a att hon är sjuk.

Spenatsås
100 g spenat, hackad
2 dl turkisk yogurt, gräddfil eller creme fraiche
1 tsk salviasalt
1 tsk torkad basilika
1 tsk tokad oregano

Tina spenaten och pressa ur all vätska.
Blanda samman alla ingredienser.
Smaka av och krydda mer om det behövs.

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Hade glömt bort att kolla din blogg! men nu kom jag mig äntligen hit!

    Tänker definitivt testa fiskburgarna och spenatsåsen. Har du provat göra dem m. lax istället för vit fisk nån gång?

    Ser att det finns hur många recept som helst här. Detta kommer bli min favorit när ideérna tryter. ( vilket händer flera gånger i veckan:)

    Ha det bra/ Kalix-Ida

    SvaraRadera
  2. "Bättre sent än aldrig"

    Det finns så många roliga och goda rätter med lax så jag har inte "slösat" den på fiskburgare (än).

    SvaraRadera