torsdag 15 januari 2009

Teriyakilax

Idag gjorde jag ytterligare en enkel lax-rätt i ugn. Vill man kan man steka laxen i stekpanna, men jag älskar att använda ugnen. Dessutom hade jag kokat bulgur som alla var tvungna att smaka, sedan fick de äta ris istället.

Teriyakilax
500 g lax
1 bit, ca 3 cm färskriven ingefära
1 dl Teriyakisås
4-6 msk sesamfrön
salt och peppar

Blanda teriyakisåsen med ingefäran.
Skär laxen i rejäla kuber och lägg ner dem i såsen att marinera.
Lyft upp kuberna och lägg dem i en smord eller oljad ugnssäker form.
Strö över sesamfröna. Salta och peppra.
Stek laxen i ugn i 200° i ca 10 minuter.
Servera med extra teriyakisås och thaichilisås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar