måndag 15 september 2008

Mustig kycklinggryta

Igår gjorde jag en kycklinggryta med balsamvinäger. Balsamvinäger har blivit en ny favorit hos mig. I somras använde vi den nästan varje gång vi marinerade kött. Till grytan serverade jag ris och sallad.

Mustig kycklinggryta
3-4 kycklingfiléer
75 g rökt fläsk eller bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 paprika
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 krm svartpeppar
3-4 msk balsamvinäger
2-4 msk hackad persilja
2 tsk maizena (majsstärkelse)

Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar.
Skala och grovhacka löken och vitlöken.
Skiva moroten och dela paprikan.
Stek kyckling och fläsk i en stekpanna tills det får färg. Lägg över i en gryta.
Fräs lök, vitlök, morot och paprika och lägg över i grytan.
Rör i vatten, smulad buljongtärning, peppar, vinäger och persilja.
Låt såsen koka 4–5 minuter.
Rör i majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt allt koka ytterligare 1 minut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.