fredag 11 november 2022

Coleslaw med morötter och äpple

 Nu är det väl dags för ett recept igen. Efter några veckor med andra inlägg 🙂 Jag tänkte ge er receptet på ett supergott tillbehör som nog var sommarens mest använda recept. Men jag har glömt att dela med mig av det. Vilken tur då att det funkar året om. Jag har gjort så många omgångar av denna coleslaw och alltid fått lika mycket beröm. Hemligheten är äpplet som gör det fräscht. 

Coleslaw passar som tillbehör till det mesta man grillar som t.ex. hamburgare och revbensspjäll/ribs. Men det är även jättegott till pulled pork och annat kött.

Coleslaw med morötter och äpple

ca 7 dl vitkål
1-2 morot
1 grönt äpple
1 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
0,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Strimla vitkålen, riv moroten och äpplet.
Rör samman crème fraiche, majonnäs och senap. Salta och peppra.
Blanda vitkål, morot, äpplet och röran. 

Se till att du får en bra blandning av allt, vissa vill ha mycket röra och andra vill ha lite. Anpassa efter dig.
Smaka av innan du ställer kallt ett tag.

Den här andra covid-omgången har tagit så mycket ork och energi från mig. Jag har sovit så himla mycket och ändå aldrig känt mig pigg. Men vet ni vad? I kväll känner jag mig faktiskt lite pigg. Kommer knappt ihåg den känslan. Men så underbart.

Slumrade i soffan efter middagen och när jag vaknade var jag pigg. Halleluja. Hoppas det fortsätter så….

I så fall kommer jag nog tillbringa tid i tvättstugan. Känns som det börjar bli dags för det, så vi har några kläder nästa vecka. Ska försöka ta mig till jobbet åtminstone två dagar, så då är det nog bäst att jag har något annat än myskläder på mig 🙂

Vi är ju en sportnörd-familj och senaste sporten vi har börjat se är Formel 1 och precis nu fixade dansken Kevin Magnussen Pole position till morgondagens lopp. Så himla kul! 

På tal om bra sport, så är det ju dags för Vinterstudion imorgon. Äntligen! Finns det något mysigare på helger än att börja dagarna med långfrukost och Vinterstudion. Kanske dags att gå och lägga sig så att det blir lördag lite snabbare 🙂

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar