lördag 24 mars 2012

Gott snacks i snygga skålar

Fick börja morgonen med att tömma diskmaskinen och sen fylla och slå på den igen. Men nu börjar jag snart få ordning i köket efter gårdagens middag. Har precis ätit en god frukost på rester från igår, bl.a. baguetter med lufttorkad karré, rensalami och brieost, sen avslutade jag med lite chokladmousse. Lördagfrukost är festfrukost och man kan unna sig att sitta länge och äta riktigt gott.


Ida är jätteallergisk mot nötter, i alla fall cashew- och pistagenötter, så det kan vi aldrig ha här hemma. Tyvärr, eftersom just cashewnötter är min favorit framför allt som snacks till fördrinken. Istället för nötter har jag numera ofta frön, t.ex. solros- och pumpafrön/kärnor. De som är torrostade och lättsaltade är hur goda som helst och nyttigare än annat snacks.


Jag älskar stjärnor som mönster så när jag såg de här fina skålarna kunde jag inte motstå att köpa dem. De är kanske lite opraktiska men fina. Nu ska jag väcka Olivia så att hon stiger upp innan det blir eftermiddag. Det är strålande sol och vindstilla ute och marknad på stan så jag tror vi ska ta en promenad dit innan Isak äntligen ska få gå på hockeyträning igen efter sin öroninflammation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar