söndag 6 februari 2011

Fläskfilégryta med sparris

Igår var jag, Olivia och Isak på Melodifestivalen och hade en jätterolig kväll. Vi hade perfekta platser, precis i mitten på rad 7 främre parkett. Vi missade ingenting som hände på scenen och fick konfetti på oss i sann schlager-anda. Timmen före tv-sändningen sjöng Karl Dyall, Rennie Mirro, Jocke Bergström och Hanna Hedlund gamla schlagerlåtar. Den underhållningen var minst lika bra som själva tävlingen kanske snäppet bättre t.o.m. Danny var en storfavorit hos oss tre så vi blev alla glada när han gick vidare. Men sen hade vi olika åsikter vem den andra finalisten borde vara. Jag som är en schlagernörd tyckte förstås om Jenny Silvers schlagernummer, medan Isak diggade Swingfly.
Fläskfilégryta med sparris
fläskfile
1 gul lök
300 gram färska champinjoner
1 burk inlagd sparris
2 röda paprikor
1 msk smör el margarin
2 krm svartpeppar
salt
1-2 tsk mejram (jag hade i mer)
1-2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk vetemjöl
5 dl grädde

Putsa filén och skär den i skivor som bultas ut lite lätt.
Skala och klyfta löken.
Strimla paprikorna och sila av sparrisen (spara lagen till såsen).
Bryn fläskfilé-skivorna, krydda med salt, peppar och mejram. Lägg över i en gryta.
Fräs paprika, lök och champinjoner och lägg sen över det i grytan.
Pressa i vitlök och strö över mjölet i grytan och rör om.
Tillsätt sparrislagen och grädden och låt grytan puttra 5-20 min, köttet blir mörare ju längre det står och puttrar.
Tillsätt sparrisen strax innan servering.
Servera till potatisklyftor, ris eller bara till en sallad.

Jag tog hälften crème fraiche och hälften grädde i grytan. Vi var inte sugna på vare sig ris eller potatis så vi åt bara en sallad med fetaost till grytan idag. Grytan var god och det var gott med sparris som vi tyvärr äter väldigt sällan trots att jag tycker om det.

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att få gå på melodifestivalen. Låter som en rolig kväll. :)

    SvaraRadera
  2. Vi hade jättekul och det var kul att se hur en sån stor livesändning går till också.

    SvaraRadera