söndag 7 mars 2010

Aprikos- och ingefärsgryta

Vad det har snöat när vi har varit borta! Vi har en stor snökulle på gården som barnen har varit ute och åkt madrass och bob i och haft jättekul.

Aprikos- och ingefärsgryta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk margarin
500 g grytbitar av nöt
4 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl rött matlagningsvin
3 lagerblad
1 dl aprikosmarmelad
1 dl mellangrädde
3-4 tunna skivor av inlagd ingefära

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i hälften av margarinet i en stekpanna. Lägg över löken i en stekgryta.
Stek köttet, hälften åt gången, i stekpannan så att det får färg. Salta och peppra. Lägg över köttet i stekgrytan.
Vispa ur pannan med lite av vattnet. Tillsätt vatten, buljongtärning, matlagningsvin och lagerblad till grytan.
Låt grytan koka under lock i 1 timme.
Rör ner aprikosmarmelad och mellangrädde.
Låt grytan koka tills köttet är mört, i ytterligare ca 30 minuter.
Hacka ingefäran fint och tillsätt den till grytan.
Om du tycker grytan är tunn kan den redas med 2 msk maizena.

Jag älskar alla former av ingefära så den här grytan tyckte jag mycket om. Som vanligt när det är köttgryta äter även alla barnen mycket.

3 kommentarer:

  1. Hej!
    Igår åt vi lax med purjo och två ostar. Det var jättegott. Idag ska vi prova denna gryta. Tack för recepten!
    Ulla i Kungsbacka

    SvaraRadera
  2. Vad kul. Hoppas ni tycker om grytan också.

    SvaraRadera
  3. Grytan var jättegod. Jag drygade ut den med några champinjoner och det smakade bra. Ulla

    SvaraRadera