onsdag 10 oktober 2018

Stress vs lugn

Så här var gårdagen!


Vilken dag det var i går. Tur att det bara är då och då som jag har fullt upp hela da'n och kommer hem först vid 7-tiden och dessutom inte har tid att äta middag för jag har fullt upp även när jag kommer hem. I dag har jag planer på att både äta och laga middag. Vi får se om jag lyckas!

Mitt största stressmoment just nu är att jag har ett kalas att fixa. På lördag fyller Isak år och jag måste planera fika o mat, handla, baka, städa och framför allt enligt Isak så måste jag hinna fixa några presenter. Tiden går för fort just nu och inte blir det bättre av att Leif jobbar på annan ort så jag är ensam om att rodda allt. Men jag är ju van....

Nu är det slutgnällt och jag ska sätta mig och försöka äta lite frukost med tända ljus och njuta av lugnet i nån minut.
Hoppas du får en lugn o fin dag!


*****************

Jag är en av tio finalister i Matbloggspriset Folkets val!

Jag blir jätteglad om ni vill rösta på mig. Så här gör ni::
1. Klicka på länken här.
2. Gilla Facebook-bilden som ni kommer till.



Tack på förhand🙏

måndag 8 oktober 2018

Citrontimjankyckling

Man kan aldrig få för många kycklinggryterecept, eller hur? Så här kommer ett till riktigt smarrigt kycklingrecept som passar perfekt till pasta tack vare parmesanosten.

Jag åt strimlad stekt vitkål istället för pasta och tack vare extra parmesan på toppen kändes det som att jag åt pasta. Konstigt hur man kan lura hjärnan.


Citrontimjankyckling

1 kg kycklingfiléer
1 burk hela champinjoner
1 röd paprika
2 dl crème fraiche
4 dl grädde
1 msk kycklingfond
1 msk dijonsenap
3 msk vitt vin
0,5 dl färsk citrontimjan, hackad
1-2 tsk torkad timjan
en skvätt pressad citron
2 nävar ruccola
2 dl parmesan

Dela kycklingfiléerna, salta o peppra och stek. Lägg över i en gryta.
Tillsätt champinjoner, paprikabitar, crème fraiche, grädde, fond, senap, vitt vin, citrontimjan och timjan.
Koka ihop några minuter.
Tillsätt ruccola, smaka av med citron och koka ytterligare någon minut.
Dra kastrullen från plattan och tillsätt parmesan.
Rör om tills osten har smält.
Servera till pasta och riven parmesan.


Så himla gott alltså och jag saknade inte pasta nånting. Så det här kommer jag snart göra igen. Eftersom grytan såg så beige och tråkig ut utan färg använde jag upp ruccola som vi hade i kylskåpet och som behövde ätas upp. Jag trodde jag skulle få klagomål för det, men ingen sa nånting utan åt med god aptit.

yummie!
Jag använde min nya fina gryta.

Inte än, va?

Jag är inte färdig med helgen, kan vi inte förlänga den en dag eller två?

Jag hann inte alls med. Var det inte fredag alldeles nyss? I går var vi i en stor och kall baskethall hela da'n så när jag kom hem tog jag en lång och kokhet dusch för att få tillbaka lite värme. Tyvärr verkar jag även ha blivit förkyld, jag nös hela kvällen och i dag är jag rejält täppt i näsan och känner mig inte helt pigg (men det kan ju bero på att det är måndag också 😀)

Det roliga och det som värmde var att årets första basketmatcher gick riktigt bra och trots att Ida har varit förkyld och mest bara legat i soffan i en veckas tid så orkade hon spela alla tre matcher, varav två hade riktigt högt tempo. Om två veckor är det dags igen!


Hörni! Nu halkar jag efter lite i Matbloggsprisets tävling och är väl kanske på den plats som jag hade trott från början. Men eftersom jag låg nånstans i mitten de första dagarna fick jag ju lite hopp. Visst kommer ni i håg att rösta på mig? 🙏

Så här gör ni för att rösta på mig:
1. Klicka på länken här.
2. Gilla Facebook-bilden som ni kommer till.



Tack på förhand🙏

söndag 7 oktober 2018

Matsedel v.41 oktober 2018

Dags för en ny veckomatsedel för att ge er lite inspiration inför kommande vecka. Hoppas ni hittar något gott som ni vill prova i veckan. Soppa med ingefära kan jag tipsa om i dessa förkylningstider, Ida har varit hemma hela veckan och jag hoppas vi har haft nog med förkylningar nu på ett tag.

Här hemma går vi bara o väntar på att Idas första basket-cup ska dra igång med tre matcher idag. Två timmar kvar! Fast med tanke på hennes förkylningsvecka ska hon bara spela två av matcherna, om hon ens orkar det.


Matsedel v.41 oktober 2018

Köttfri måndag
En riktig höstsoppa med billiga o goda morötter tillsammans med ingefära som är perfekt i dessa förkylningstider, fyller även på med lite c-vitamin i form av apelsin.

Tisdag
En av de godaste laxrätterna som finns.

Onsdag
Använd gärna älgkött. God köttgryta som får en underbart god smak tack vare marinaden.

Torsdag
Mat i ugn är så perfekt på vardagar. Det kan ta lite tid att tillaga hel kyckling i ugn, men man hinner ju så mycket annat under tiden eftersom den klarar sig själv.

Mysfredag
Räkor som har marinerats i ett dygn. Har du provat?

Veckans godsak
Orkar man inte baka kanelbullar är det här ett perfekt alternativ. Saftiga och kanelsmakande mjuka kakor.
Kanelbullesockerkaka


********************

Jag är en av tio finalister!
Missa inte att rösta på mig och Matro i Matbloggsprisets Folkets Val.
Du röstar genom att gilla min bild i tävlingsinlägget på Matbloggsprisets fb-sida.

Tack på förhand🙏

fredag 5 oktober 2018

Krossad potatis med örter och Västerbottensost

Har ni någon härlig fredagskänsla? Det har jag, men mer om det senare för nu tänkte jag först ge er detta kanongoda recept på potatis. Smakrik, supergod och går att förbereda. Vad mer kan man begära?


Krossad potatis med örter och Västerbottensost

ca 1 kg potatis 
3 msk olivolja (jag valde olivolja med örter)
flingsalt
färska örtkryddor (jag valde citrontimjan och rosmarin)
riven Västerbottensost

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. 
Häll av vattnet och låt potatisen ånga av en stund. 
Lägg potatisarna i en ugnsfast form och tryck till dom lite lätt med hjälp av baksidan på en slev så de krossas en aning. 
Ringla över olja och flingsalt.
Strö över färska örter tillsammans med riven ost. 
Gratinera potatisen i ugnen i 225°C i cirka 25 minuter tills potatisen börjar bli krispig.


Potatisen kan du förbereda genom göra klar allt förutom att tillaga den i ugnen och se'n bara köra klart den i ugnen när det är dags att äta. Sånt älskar jag!

Jag brukar variera örterna med det jag har hemma eller är sugen på och citrontimjan är en storfavorit för mig som jag ofta använder.

*****************

Jag har sån härlig känsla i kroppen och det beror nog inte bara på vetskapen att det är fredag och helgen närmar sig med stormsteg utan det hänger nog ihop med min lugna morgon också. Fast egentligen började det i går med en supermysig eftermiddag hos mina föräldrar där vi gjorde ett riktigt storkok köttsoppa som vi sedan njöt av. Köttsoppa med klimp är ju sååå gott. 


Efter att ha börjat klockan sex hela veckan kände jag igår att jag var förtjänt av och behövde en sovmorgon. Men inte sov jag speciellt länge i morse istället gick jag upp och bakade en kanelbullekladdkaka till jobbet (recept kommer) och åt frukost framför Nyhetsmorgon. Skön start på dagen! 

Oftast är det inte att sova som är det viktiga utan det är att få ta det lugnt och slippa börja dagen med stress. Måste bli bättre på att ta det lugnt på morgonen. Förmodar att de på jobbet tycker att det är helt ok att jag tar sovmorgon om det alltid betyder att jag kommer med nybakat 😀

Min feel-good-dag kommer fortsätta med After Work med en kompis, en italiensk AW som jag har varit sugen att prova ett tag. Förra gången jag försökte få med min kompis då skulle hon till Italien och fick äta riktig italiensk mat istället. Lite kul faktiskt.


Nu är min sovmorgon slut och jag ska åka i väg till jobbet.
Ha en bra fredag!

**********

Missa inte att rösta på mig och Matro i Matbloggsprisets Folkets Val.
Du röstar genom att gilla min bild i tävlingsinlägget på Matbloggsprisets fb-sida.

Tack på förhand🙏

torsdag 4 oktober 2018

Höstpepp

Det är ingen hemlighet att hela familjen älskar Smakbox. 
Överraskningen är nästan det bästa, att få packa upp alla produkter som gömmer sig i boxen är en höjdpunkt hemma hos oss. Smakbox brukar bestå av en härlig mix av matlagning, godsaker och drycker. Alla hittar nån favorit!

Nu har jag ett riktigt kanonerbjudande till dig så att du också kan få njuta av att öppna ett paket fullt med godsaker. Med min rabattkod MATRO får du 50% på första boxen. Wow, säger jag bara. Detta kanonerbjudandet gäller på oktoberboxen med tema Höstpepp, till mitten av november ungefär. Men varför vänta? Här startar du din prenumeration, utan ytterligare köptvång.


Smakbox Höstpepp finns i två varianter - dels den vanliga med ca 20 produkter till ett värde av ca 400 kr och dels Smakbox Balans med mer gluten- och laktosfritt och mindre socker, med drygt 20 produkter till ett värde av ca 470 kr.

För er som bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö kan de erbjuda hemleverans med tjänsten Budbee, för oss andra kommer den till Schenkers närmaste uthämtningsställe.

Ni har väl inte missat min tävling på Instagram (@matro_sara)? 
Där jag i samarbete med Smakbox tävlar ut en Höstpepp-box. Tveka inte, in och försök vinn! 
Tävlingen pågår till söndag 7/10.


*********************

Missa inte att rösta på mig och Matro i Matbloggsprisets Folkets Val.
Du röstar genom att gilla min bild i tävlingsinlägget på Matbloggsprisets fb-sida.

Tack på förhand🙏


onsdag 3 oktober 2018

I did it

Jag är så lycklig och det är tack vare er 💖

Jag lyckades bli en av tio finalister i Matbloggsprisets Folkets Val
Helt otroligt, men plötsligt händer det...

Jag ser det som en vinst och en stor ära att vara en av finalisterna men jag har faktiskt inga stora förhoppningar om att vinna detta ärofyllda pris.
Mitt mål och min önskan var att bli en finalist. Och jag lyckades.
Lilla jag bland dessa stora mat- och bakbloggare med tv-produktioner och kokböcker bakom sig. Vilken ära!

Nu fortsätter tävlandet på Matbloggsprisets Facebook-sida där det gäller att få så många Gilla-markeringar som möjligt. Om ni vill rösta på mig och Matro så ska ni gilla min bild som ni hittar här och som ser ut som bilden här nedanför. 


In och gilla 🙏