fredag 19 maj 2023

Torsdags-AW

Nu är solen och värmen tillbaka efter några dagar med kallare och blåsigare väder. I dag kunde vi äntligen sitta ute och njuta riktigt länge och jag tänkte tillbaka på min kompis-dejt förra veckan då vi också hade tur med vädret.

En mysig surr- och ätarkväll är väl bland det bästa som finns. Men eftersom det var arbetsdag med mycket att göra fick jag strunta i snittarna till välkomstbubblet. Trots att det är bland det roligaste att fixa (och äta). Men ibland får man inse sina begränsningar. Men bubbel och popcorn är riktigt gott och funkar alltid.

Ni glömmer väl inte varannan vatten?

Det var så härligt att vi kunde fortsätta sitta ute även när det var dags att äta. Till middag hade jag fixat kyckling poké bowl där man fick plocka ihop sin egna favorittallrik bland kyckling, sushiris, sallad, grönsaker och såser. Det är alltid lika uppskattat.

Och ni som känner mig vet att jag älskar att förbereda och det här är mat som går att förbereda så det är en perfekt bjudrätt. Det man i grönsaksväg inte hinner skära är snabbt fixat och något man kan göra även fast man har gäster.

Kycklingen blev supergod efter att ha legat i asiatisk-influerad marinad några timmar och sedan stektes/grillades den på muurikan strax innan servering. Jag älskar asiatiska smaker. Gör ni?


När det var dags för efterrätt blev det lite kyligt så vi flyttade in i köket och åt hjortronpaj med grädde där istället. Även hjortronpajen går perfekt att förbereda. De torra ingredienserna blandar jag ihop dagen före och sedan är det bara att smälta smöret, blanda ihop med mjölblandningen, klicka ut över bären och grädda.

Det kan inte bli enklare, mycket tack vare att jag smälter smöret istället för att ”nypa” ihop rumsvarmt smör med mjölet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar