onsdag 13 augusti 2008

Balsambakad kycklingfilé med persikor

Det var första gången jag använde det här receptet och jag blev nöjd, så det här kommer jag att göra fler gånger. Bland det värsta jag vet med matlagning är att steka, så det här var perfekt - Bara att slänga in i ugnen med goda kryddor och tillbehör, dessutom är jag väldigt förtjust i balsamvinäger.

Balsambakad kycklingfilé med persikor
500 g kycklingfilé
2 st persikor eller nektariner
4 st färska lökar
2 st kvistar rosmarin
3 msk olivolja
3 msk lagrad balsamvinäger eller crema di balsamico
flingsalt
nymald peppar

Dela kycklingfiléerna i grova bitar.
Skär varje persika eller nektarin i 6 klyftor.
Ansa löken och dela de som är större mitt itu.
Lägg kyckling, persikor och lök i en smord ugnsfast form. Repa över bladen från rosmarinkvistarna. Ringla över olja och balsamvinäger och krydda med salt och peppar.
Baka i mitten av ugnen cirka 25 minuter i 225 grader, kycklingsaften ska vara ofärgad när kycklingen är genomstekt. Ös kycklingen någon gång under stektiden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar