måndag 13 februari 2017

Kycklingfajitas

I helgen åt vi kycklingfajitas som är ett bra alternativ istället för tacos. Liknande smak och barnen tycker om det här lika mycket. Jag åt min fajitas med salladsblad istället för tortillabröd - kolhydratfattigt och supergott.


Kycklingfajitas

1 kg kycklingfilé
2 röda paprikor
0,5 lime

Fajitakrydda 

(till ca 1 kg kyckling)
1 msk chilipeppar
2 tsk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 msk torkad oregano, finfördelad mellan handflatorna
1 tsk salt
nymald svartpeppar

Servera med
tortillabröd
salladsblad
guacamole
tomat- och chilisalsa
crème fraiche
grönsaker
riven ost

Blanda alla ingredienser till kryddan.
Strimla kycklingfilé och paprikor i tjocka strimlor på längden.
Stek kycklingen nästan färdig, tillsätt paprikan som får steka med ett litet tag.
Strö över kryddan och låt steka i ytterligare någon minuter under omrörning.
Ta bort från värmen och pressa över limen .
Ställ fram kycklingen tillsammans med tillbehör och låt alla själva göra sin egen fajita vid bordet.

Det här är perfekt helgmat! Det är gott o lättfixat och man kan sitta länge o plocka o äta. Precis så som jag vill ha det på helgerna.

En stor skål med fajitakryddad kyckling
Goda tillbehör
Kycklingfajitas i salladsblad istället för tortillabröd
Som vanligt på måndagar så är jag så himla trött. När klockan ringde i morse så tänkte jag "åh vad skönt nu behöver jag bara stiga upp i dag och sen får jag sova". Vilken besvikelse när jag strax efter kom på att det var måndag och inte fredag. Ha ha, lite jobbig start på veckan.

Jag skippade min lunchpromenad i dag för det var 10 plusgrader och svinhalt. Alltså +10 i februari, så ska det inte vara. Mycket snö har smält bort och de stora vägarna är skitiga o slaskiga, de små är som isbanor. Och än är det två veckor kvar till sportlovet...

Restaurangdröm

Tidigare drömde jag om att jobba med mat eller bakning mer professionellt än vad jag gör i dag, men den drömmen har jag lagt åt sidan och är nöjd att ha min blogg istället. Men skulle gärna gå ner lite i tid på jobbet för att kunna utveckla bloggen ännu lite mer.

Bild hittad på Internet. Men det hade kunnat vara min skylt 😀

Jag tror det är många som drömmer om att öppna ett café eller en restaurang, eller hur? Och visst är det kul att drömma sig bort ibland men innan man drar igång en verksamhet så är det mycket inköp som behöver göras för man behöver otroligt många grejer och då menar jag så klart inte bara matvaror och ingredienser. Man behöver en bra lokal för ändamålet och mycket restaurangutrustning. Vilken utrustning man behöver beror ju på vad man ska ha för verksamhet. Är det café eller restaurang, eller? Jag hade nog velat ha ett litet café med fikabröd men även med lättare måltider som paj, soppor, mackor osv. Åh vad mysigt det hade varit.

Jag tror att Ida, vårt lilla glassmonster, skulle bli glad om vi installerade en mjukglassmaskin hemma i hennes rum. Skulle nog vara en dröm för många barn. Ha ha, tänk att vakna mitt i natten och kunna äta lite glass. Och vilka barnkalas man skulle kunna fixa.

söndag 12 februari 2017

Smakbox - Vald till årets box

Smakbox, min favoritbox, har valts till Årets box 2016 och det firar vi med en tävling. 
På instagram hittar ni tävlingen, sök efter @matro_sara och ta chansen att vinna nästa smakbox som har temat Tillsammans och har ett All-time-high-värde på hela 471 kr och 18 produkter


Om du inte vågar chansa på att vinna utan vill vara helt säker på att få en box då är det bättre att börja prenumerera. Då är du helt säker på att få en box varannan månad. Du kan när som helst säga upp din prenumeration, utan köptvång. 
Vill du börja prenumerera glöm då inte att använda min rabattkod MATRO så får du 15% rabatt på din första box.

lördag 11 februari 2017

Ingen dag i soffan

Efter gårdagens schlagerfest hade det varit skönt att ligga i soffan hela da'n i dag 😀 

Men istället för en dag i soffan så blev det en dag på vift. Jag och Ida började med en mamma-dotter-dag på stan med shopping och fika, men det blev ingen semla som jag hade sett fram emot. När vi var nöjda med stan så åkte vi vidare till Ica Maxi för mer shopping, lite smått o gott men framför allt mat att fylla kyl, frys och skafferi med.


Lyxade till det med en tvårättersmiddag för att fira helgen och som oftast när vi har förrätt så är det räkor som gäller. I dag åt vi dem med två olika krämer. Riktigt gott och en perfekt kombination.

Varmrätten blev kycklingfajitas med tillbehör, bl.a. en småstark och god tomatsalsa. Kycklingfajitas är en barnfavorit och ett bra sätt att variera tacos med.


Nu är det Melodifestivalen och QX-galan som gäller resten av kvällen och jag får äntligen sjunka ner i soffan och bara ta det lugnt tills det är dags att flytta till sängen. Perfekt avslut på en bra dag!

Glittrig schlagerfest

Jag är en schlagernörd av stora mått och har julafton mest varje dag nu i mellotider. Årets stora höjdpunkt var nog i går då jag var på fest med schlagertema. Kan det bli bättre! Jag dansade hela kvällen till schlagerlåtar och hade "the time of my life". Det var många år sedan jag dansade och sjöng så mycket, om det ens har hänt. Värsta gym-passet i flera timmar då jag dansade o sjöng med i alla låtar.

Den här kvällen med bubbel, glitter, paljetter och schlagermusik lever jag länge på. Och nu blir jag ju sååå sugen på att ordna ett schlagerparty även i år, som jag gjorde i fjol. Här kan ni läsa mer om fjolårets schlagerparty med Prosecco-tema.

Det glittrade om både kläder, smycken och väska.

Vi var indelade i olika lag/grupper och jag hade tur som hamnade i "glittergruppen" Afro Dite så jag kunde gå all-in med glitter och paljetter. Det hade inte varit lika kul att vara Lordi, Di Leva eller Magnus Uggla.

Visst kommer ni ihåg Afro Dite? Med silver, glitter och "fransar" på kjolen.

I väntan på kvällens melodifestival-deltävling ska jag och Ida ha en myslördag på stan för att fira att hon i morse tog sista penicillin-tabletten. Vi ska shoppa och fika semlor. Lovely! Så skönt att hon nu är klar med Kåvepenin-kuren och vi kan se fram emot en frisk vår. I hope!

torsdag 9 februari 2017

Hjärtats tekakor

Snart är det Alla hjärtans dag och jag är bara in en snabb sväng för jag vill hinna tipsa er om dessa goda tekakor i hjärtform. Man kan inte få en bättre frukost på Alla hjärtans dag. Här hittar ni receptet.


Nu ska jag skynda mig i säng så jag hinner få många timmars sömn så jag är riktigt pigg i morgonkväll då det nalkas schlagerparty. En temafest helt i min smak. Bling-bling, glitter och paljetter gäller i morgon och jag älskar det.

onsdag 8 februari 2017

Pestopasta à la Lchf

Krämig pestopasta är en storfavorit här hemma och nu när vi undviker pasta testade jag att använda vitkålspasta istället för vanlig pasta och det blev faktiskt riktigt gott och ett bra tillbehör till våra goda mozzarellafyllda köttfärsbiffar. 



Pestopasta à la Lchf

vitkål
pesto
crème fraiche
salt o svartpeppar

Strimla vitkålen
Koka upp vatten. Salta.
Lägg i vitkålsstrimlorna och låt koka tills vitkålen har mjuknat något men fortfarande har lite tuggmotstånd, ca 3 minuter.
Häll bort vattnet.
Lägg tillbaka vitkålspastan i kastrullen, blanda med pesto och crème fraiche.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Vitkålspasta kräver ganska mycket salt för att bli god annars är den rätt smaklös och det gäller även om du blandar med pesto. Resterna använde jag till en omelett och det passade perfekt även till det.



Klockan är snart 21 och jag har äntligen sjunkit ner i soffan för lite middag samtidigt som jag ser Sveriges mästerkock där de lagar köttbullar och det ser så otroligt gott ut, måste nog laga köttbullar i helgen. Fick lite tips från Leif Mannerström. Har ni några favoritköttbullar? Hur kryddar ni? Vilka övriga ingredienser tillsätter ni? Steker ni i ugn eller i stekpanna? Det finns verkligen många varianter...