tisdag 16 april 2013

Nu kör vi!

Dags för finalmatch nr 3 och än har vi inte gett upp. Nu har jag tagit på mig min tröja från guldåret med alla spelares autografer på så nu vänder det. För det är en tur-tröja.
b2ap3_thumbnail_lhftrja.jpgHa ha, det märks att det inte är nån modeblogg för jag är inte van att ta kort på mig själv och mina kläder
Ja, ni märker att jag är en obotlig optimist och det är faktiskt inte bara när det gäller hockey utan jag försöker alltid fokusera på det positiva. "Ett skratt förlänger livet" osv

måndag 15 april 2013

Tråkmiddag

Oj vad vi stressar mellan jobb, förskola och simskola nu för tiden. Det blir tråkiga middagar men vad duktig Ida blir på att simma. Det är verkligen kanon med intensivsimskola, att få nöta simning varje dag i två veckor gör underverk. I dag hann vi få i oss lite mat innan simskolan och därför hade vi inte lika bråttom hem så Ida fick stanna och leka en halvtimme extra. Gissa om jag hade en nöjd dotter.
b2ap3_thumbnail_Trkmiddag.jpgRoligare matbilder har jag haft :)
Ida och Olivia tog varsin Billys panpizza medan jag tog en avokadomacka och te. Det blir nog inte mycket roligare imorgon eftersom jag har köpt hem blodpudding. Nu längtar jag efter att laga nå riktigt smarrigt och gott eller kanske baka en ny rolig kaka. Eller en hockeytårta kanske, hmmm det skulle vara roligt, måste bara klura lite hur den ska se ut och smaka.

lördag 13 april 2013

Indisk tomatkyckling

Då var första finalmatchen avklarad och den glömmer vi fort och riktar in oss på morgondagens match istället. Lule måste bli mycket bättre om de ska vinna, tack o lov för att vi har en storspelande JG i mål. Nä nu glömmer vi hockeyn och tar lite lördagsmys med Fångarna på fortet istället. Vad gör ni denna lördagskväll?

Igår till middag åt vi en god kycklinggryta med indisk touch.

Indisk tomatkyckling
1 kg kycklingfiléer
olja till stekning
300 g kokosmjölk
500 g passerade tomater
Kryddpasta
2 msk rapsolja
4 msk färskriven ingefära
1,5 msk garam masala
2 tsk malen spiskummin
2 tsk kardemumma
2 msk flytande honung
2 tsk salt
2 krm cayennepeppar

Börja med kryddpastan, blanda alla ingredienser till en tjock smet.
Skär kycklingfiléerna i bitar.
Värm lite olja i en kastrull och fräs kycklingen tillsammans med kryddpastan.
Tillsätt kokosmjölken och de passerade tomaterna och låt puttra på medelvärme ca 15 minuter.
Servera med ris och sallad.


Vi är lite inne på indisk mat just nu trots att vi inte har provat "riktig" indisk mat speciellt ofta, så vi har ingen större koll på hur det ska smaka. Men det här tyckte vi alla om och åt med god aptit, fast egentligen vet vi ju inte hur indiskt det smakade :) Men vad gör det bara det är gott! Det blir förmodligen ännu godare och mer smakrikt om man maler hela kryddor, men det hade jag inte tid till igår så jag gjorde en snabbvariant med malda kryddor

Pyntat och klart

En dryg timme kvar till nedsläpp och vi är redo! Huset är städat, pyntat och klart, så nu kör vi. B.S.T.L!
b2ap3_thumbnail_hockeyfnster.jpgVårt nya fina fönster är redo för hockeyfinal.
Ni som inte är från Luleå och kanske inte ens hockeyintresserade (finns det såna) har nog ingen aning om vad B.S.T.L betyder. Det är Luleås "slogan" i år och står för Bucklan Ska Till Luleå.

Ska försöka ta mig ut på en promenad nu för att lugna nerverna och köpa hem lite hockeygodis (= muta för att Ida ska roa sig och vara tyst).

Ses senare med receptet på den goda indiska kyckling vi åt till middag igår. Kom ihåg att hålla tummarna för rätt lag nu :)

fredag 12 april 2013

Fint meddelande


Go'kväll på er! Har fredagskänslan infunnit sig hos er? Här är det fredagskänsla, Let's Dance på tv:n och en trött familj i soffan. Precis som vilken fredag som helst :)

Vissa dagar blir man extra glad när man tar in posten, t.ex. idag då jag hade ett fint meddelande i brevlådan.
b2ap3_thumbnail_Fint-paket.jpg
Det ska bli spännande att prova fonden sen när jag väl öppnar paketet, men först ska den få ligga framme ett tag med den fina texten uppåt.
b2ap3_thumbnail_Fond.jpg
Längtar ni till sommaren? Det gör jag! Den här veckan har Ida gått simskola och jag har tillbringat en hel del tid i ett varmt och fuktigt badhus och drömt mig bort till ett varmt och fuktigt Turkiet. Längtan blir ju inte mindre när man ser alla sommarsmaker i butikerna t.ex. Ramlösa som kommit ut med två nya smaker Sicilian lemon & raspberry och Key lime & pineapple. Låter riktigt läskande, jag som älskar kolsyrat smaksatt vatten.
b2ap3_thumbnail_ramlsas.jpg

torsdag 11 april 2013

Fetaostfylld lax

Så skönt med en hemmakväll. Jag kom hem vid halv sju och drog snabbt på mig mjukisbyxor för nu vill jag inte ut nå mer ikväll utan bara sitta vid tv:n och slöa. Det märks att jag inte har varit hemma så mycket den här veckan, påsken är inte bortstädad, tvättstugan svämmar över och det är grejer överallt. Men det fixar jag imorgon för ikväll ska jag bara njuta och slöa (förutom en tvätt som ska hängas snart).

Dagens middag för mig blev rester från måndagens goda lax och broccolimos.
Fetaostfylld lax
4 portionsbitar lax, gärna med skinnet kvar för då håller laxen ihop så fint
200 g fetaost
1 dl grädde
2 tsk fryst basilika
salt o peppar
Mosa fetaosten tillsammans med grädden. Tillsätt hackad basilika.
Salta och peppra laxen och skär en skåra längs med hela laxen.
Fyll med fetaoströran.
Lägg de fyllda laxbitarna i en smord ugnsform.
Tillaga i 200 grader i ca 15 minuter.

Så gott! Broccoli- och blomkålsmås är min nya favoriter till lax. Har ni provat än? Ida mosade potatis tillsammans med broccolimoset och tyckte att det var jättegott. Fetaost är ju ganska salt och det passar ju perfekt till lax som behöver saltas ganska mycket för att bli riktigt god. Om det blir kvar fetaoströra så går det utmärkt att servera den kall till fisken som ett extra tillbehör. Den här gången kryddade jag fetaosten med basilika men det går ju att variera efter tycke och smak, nästa gång blir det kanske rödlök och kapris.


Vad har ni för planer för helgen? Vår helg lär handla om städning och hockey för nu äntligen drar finalserien igång med två matcher redan i helgen. Heja Luleå - B.S.T.L!

onsdag 10 april 2013

Snackoliver från Zeta

Äntligen har jag några minuter då jag kan sitta ner vid datorn med min kopp te. I går kom jag inte hem förrän halv elva, och eftersom jag är såå kvällstrött dröjde det inte länge innan jag hade lagt mig. I dag kom jag hem halv åtta och då ville Olivia gå på en promenad och det tackade jag inte nej till trots att jag hade en brödbeställning. Så nu när jag precis har satt in två kanelbullesockerkakor i ugnen har jag äntligen fått en dejt med datorn och tekoppen.
b2ap3_thumbnail_oliver.jpg
Jag och Ida älskar oliver! Gissa om vi blev glada när vi upptäckte Zetas nyhet - Snackoliver. Perfekta att t.ex. ta med på utflykten eftersom de är förpackade i små "on-the-go"-påsar utan lag. Eftersom det bara är jag och Ida som äter oliver hos oss så var det bra med en inte allt för stor förpackning dessutom. I måndags till laxen provade vi oliverna med citronsmak för citron och fisk är ju en perfekt kombination. De var såå goda. Ida har redan börjat planera vilken smak vi ska prova nästa gång för det finns ju 6 olika smakvarianter.