Kanelrabarberpaj till många
1 kg rabarber
ev. jordgubbar
1 dl socker
2 msk potatismjöl
1 msk kanel
Smuldeg
300 gram smör
1,75 dl socker
3 dl kokos
4 dl vetemjöl
4 dl havregryn
Skär rabarber och ev. jordgubbar och lägg i en ugnsform.
Blanda socker, potatismjöl och kanel. Strö över rabarbern.
Smält smöret och låt svalna något.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Rör ner smöret.
Strö smeten över rabarbern och grädda pajen i 175 grader ca 35 minuter tills den fått fin färg.
Ta ut och låt svalna något innan servering.
Jag hade jordgubbar hemma som behövde ätas upp så jag slängde ner dem i pajen också eftersom rabarber och jordgubbar är en perfekt smakkombination. Har ni inte provat att tillsätta jordgubbar i en rabarberpaj så tycker jag definitivt det är dags nu.
Om du halverar receptet blir det perfekt till en vanlig rund pajform. Men varför göra så lite? 😁
Rabarber och lite jordgubbar i en ugnsform |
Kanel, socker och potatismjöl strös över |
Smula över degen och grädda. |
Ta ut, låt svalna lite och njut! |
Servera med en klick grädde, glass eller vaniljsås. |
Vilken härlig kväll vi hade i går med Idas klass.
Vi grillade, spelade brännboll och tackade av fröken eftersom de nu börjar fyran och byter skola, klasser och pedagoger. Solen sken o vi hade kanonväder, alla barn (och vuxna) var glada och vi hade en riktigt bra kväll. På fredag blir det traditionell avslutning i kyrkan innan sommarlovet börjar. Nu är mitt två-åriga uppdrag som klassmamma slut och det känns ganska skönt. Trots att jag älskar att planera, fixa och dona och vi har fått jättemycket hjälp av övriga föräldrar så blev det lite väl intensivt med allt tänkande och fixande här på slutet. Men när det väl blir dags att välja nya klassföräldrar till hösten har jag nog glömt det och sitter där på föräldramötet och säger "Nog kan jag ställa upp!".