söndag 3 december 2023

Vad är väl en bal på slottet...

Om allt hade varit annorlunda och jag hade fått som jag ville så hade jag nog varit väldigt nervös och pirrig just nu. Väskan hade varit packad för några dagar på annan ort. Men så blev det inte, istället sitter jag här med tråkig söndagsångest inför kommande arbetsvecka och får vänta till mitten av januari på nya utmaningar.

Det var nämligen så att när jag sa upp mig så var min önskan att sista anställningsdagen skulle vara idag. Men så blev det inte. "Men vad är väl en bal en på slottet..." 😀 

Istället för att deppa över hur det hade kunnat vara får jag glädja mig över gårdagens adventsfika hos mamma, att vi idag har ätit årets första julbord och att granen är klädd. Så nu har vi så himla mysigt och jag vill inte lämna soffan och utsikten över granen.


På gårdagens adventsfika fanns mycket gott som glögg och pepparkakor och sedan go'fika med bl.a. saffransbullar och en pepparkakskladdkaka som jag hade bakat. Perfekt att blanda choklad med lite julsmaker, så den kommer jag göra fler gånger kommande månad.

På julbordet fanns det viktigaste som sill, gravlax, Janssons, skinka, köttbullar, rödbetssallad, ostar och lite mer. I fjol gjorde jag Janssons frestelse på ett nytt sätt och den blev så sjukt god, så självklart gjorde vi likadant nu. Och den blev minst lika perfekt idag. Så tips - ni måste prova att göra Janssons frestelse på det här smidiga och goda sättet.


I morgonkväll tänkte jag fortsätta julmyset med att göra lite julgodis och börjar så klart med storfavoriten - nötfria Rocky Road.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar