tisdag 8 augusti 2023

Havre- och kokoskakor med Noblesse (äggfria o glutenfria)

Man läser och hör på nyheterna om oväder, regn, åska och översvämningar runt om i Sverige och här sitter jag ute i Luleå med strålande sol och kanonvärme. Det blåser en del och det brukar jag inte tycka om, men idag behöver vi nog svalkan.

Det talades om att det eventuellt skulle vara en tropisk natt, men jag tror att temperaturen sjönk nån grad under 20 i natt. Inte ofta vi har sån här värme en vecka in i augusti. Vilken tur att min semester inte är slut än.

I dag fyller min mamma år och vi ska ha kalas. Tack vare det underbara vädret sker firandet ute på vår altan istället för inne i hennes lägenhet eller på hennes inglasade balkong.
Det lär bli en del go’fika men inte dessa kakor. Men om ni också är sugna på kakor och gärna snabbakade såna så är det här ett kanonrecept. Glutenfria blir de också.


Havre- och kokoskakor med Noblesse


2 dl havregryn ev. glutenfria/rena
2 dl kokos
1 dl socker
175 gr smör
noblesse

Smält smöret. 
Blanda havregryn, kokos och socker. 
Rör ner smöret och blanda ihop.
Häll smeten i ca 20 folieformar. 
Sätt in i mitten av ugnen i 175 grader ca 10-12 minuter.
Ta ut plåten och lägg en noblesse i varje form.

Havregryn är egentligen glutenfritt men pga hanteringen kan de få gluten på sig. Så för de som inte är jätte-känsliga och inte har en riktig intolerans kan det fungera alldeles utmärkt med vanliga havregryn. Vill man ha garanterat glutenfritt så finns det olika alternativ man kan köpa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar