söndag 5 maj 2024

Kesoplättar

Då var det söndag igen. Det har varit en konstig vecka det här. Eftersom det var 1 maj i onsdags så blev det måndag, fredag, söndag, måndag, fredag, lördag och nu söndag igen. Och kommande vecka är lika härlig med halv dag på onsdag och sedan ledig torsdag till söndag.

Trots att jag nu trivs sjukt bra på jobbet så är det ändå skönt med extra dagar ledigt lite då och då. Men vilken skillnad det är mot för då jag inte trivdes lika bra, då var dessa kortveckor räddningen. Nu vill jag ju lära mig allt så jag har knappt tid att vara ledig 😀

Lediga dagar innebär att man kan äta frukost lite extra länge och lyxa till det med nå gott, istället för en kopp te vid datorn. Kesoplättar är nya favoriten som jag testade när jag hade lite keso över i kylskåpet. Nu ser jag till att alltid ha keso hemma.


Kesoplättar

100 g (mini)-keso
1 ägg
0,75 msk fiberhusk
1 tsk margarin flytande 

Mixa keso, ägg och fiberhusk till en slät smet med en stavmixer.
Låt stå och svälla i 5 minuter.
Värm margarin i en panna och klicka ut smeten till tre plättar och platta ut. 
Stek ett par minuter per sida på medelvärme tills de stelnat och fått fin färg.
Servera med bär och ev yoghurt eller kvarg.

Om du använder vanlig keso istället så passar det för de som äter enligt lchf och om du använder mini-keso så är det perfekt för viktväktare.

Det blir en ganska fast och kladdig konsistens
Platta ut i stekpannan


Gott med bara bär


...men snäppet godare med lite smaksatt yoghurt eller kvarg till.

Lyxfrukost med kesoplättar och te i soffan.

Nu har grillsäsongen börjat på allvar för oss, nu när vi har lyckats skotta fram grillarna från all snö. I dag blir det tredje dagen på raken som det blir grillat till middag. I fredags nöt, igår kyckling och idag fläsk😀 Oftast tycker jag att kyckling blir godast, trots att vi inte gör nå speciellt med den. 

Snart är det även dags att sätta igång cykelsäsongen på allvar, men först ska vi lämna in dem för lite service och fix. Sedan hoppas jag att de blir som nya.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar