Ännu en dag i solen och värmens tecken!
Jag har tagit det lugnt hemma på altan förutom en sväng till Kvantum för att fylla på med lite frukt och grönsaker. Ida har för andra dagen i rad följt med en kompis i båt till en badstrand för bad o lek. Och för oss andra innebär det att det är väldigt tyst och lugnt här hemma hos oss :)
Nu är det så varmt ute så jag måste in o svalka mig lite och då passar jag på att skriva ner receptet på den goda fyllda fläskfilén vi grillade i måndags då Ida fyllde år och vi hade kalasgäster.
Fetafylld fläskfilé
800 g fläskfilé
150 g fetaost
10 körsbärstomater
1 dl basilikablad
salt, peppar
Putsa köttet och skär ett längsgående snitt.
Vik ut och fyll snittet med fetaost, delade tomater och basilika.
Krydda och bind ihop filén med snöre.
Grilla filén runtom till fin färg.
Grilla klart under lock ca 30 minuter.
Låt köttet vila i 10 min innan det skivas.
Fetaost är perfekt att grilla eftersom den inte smälter som annan ost gör. Vi förberedde genom att fylla och binda ihop alla tre köttbitar dagen före och sen fick de stå i kylskåpet tills de var dags att grilla dem. När man har gäster är det perfekt att bjuda på mat som går att förbereda så mycket som möjligt.
En platt köttbit med fetaost, tomater och basilika. |
Fylld ihopbunden filé, redo för grillen. |
Färdiggrillad och uppskuren filé redo att njuta av. |
Ser sååå gott ut! : )
SvaraRaderaGår det med fläskytterfile också? Ser väldigt gott ut!
SvaraRaderaDet går jättebra! Jag byter ofta ut fläskfilé mot fläskytterfilé, framför allt till rätter liknande denna när man ska fylla den för då är det enklare med den tjockare ytterfilén.
Radera