Min nya godsaksfavorit är dessa chokladbananmuffins utan socker och med riktigt lite mjöl. Jag som älskar ”vanlig” banankaka älskar smaken av banan även i dessa muffins. Jag saknar varken socker (banan är ju så sött) eller mer mjöl. För er som räknar points à la Viktväktarna så kan jag berätta att varianten med hallon endast är 1 point/muffins om man är blå. Otroligt, eller hur? De med choklad kan bli något mer beroende på vilken choklad man använder.
Chokladbananmuffins – sockerfria
2 bananer, mogna
3 ägg
0,75 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
fyllning: hallon eller chokladlinser
Mosa bananerna, blanda ihop ordentligt med äggen. Gärna med stavmixer.
Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver, rör ner i banan- och äggsmeten.
Häll smeten i 12 muffinsformar.
Klicka i 1-2 tsk hallon eller chokladlinser i varje muffins.
Grädda i 175 grader ca 12-15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar