Sidor

tisdag 25 juni 2024

Sillunch och jordgubbstårta

Hade ni en bra midsommar? Det hade vi!
Vi hade en väldigt lugn och skön dag och åt det viktigaste - sillunch och jordgubbstårta. Vi bjöd hit min mamma och kunde sitta ute och äta utan regn. Det var mörka moln runt oss men vi klarade oss och hade en väldigt mysig dag på vår altan.

Som jag älskar sån här mat. Så perfekt nu när det endast var en sillunch och jag kunde äta mig mätt på detta. Vid julbord finns det ju annat man måste orka också. Men det behövde jag inte tänka på nu. Perfekt! Nubbesalladen är en ganska ny favorit och nu kan jag inte tänka mig att ha ett sillbord utan nubbesallad. 

Som sig bör på midsommarafton blev det en jordgubbstårta till efterrätt och jag gjorde en ny favorit som ni kommer få receptet på snart...


Sillunch

inlagd sill och löksill
ägghalvor
kokt potatis
nektarinklyftor och vattenmelon
spetspaprika och coctailtomater
bröd
smör och ost

Jordgubbstårta


Vi dukade upp maten inomhus i skydd från solen men satt ute på altanen och åt. Det blåste en del, men vi hade ganska hyfsat med lä ändå. Som jag älskar vår stora altan där vi kan anpassa var vi vill sitta utifrån väder och vind.

Ett tag trodde vi att vi skulle behöva gå in pga regn, men vi fick bara en droppe på oss sedan var regnskuren över och solen kom tillbaka. Så vi fortsatte sitta ute.


Årets första, men förmodligen inte sista, jordgubbstårta. Med två kommande kalas i juli lär det bli fler tårtor och nån lär nog innehålla jordgubbar också. Om vi inte väljer hallon eller blåbär istället som vi har fullt av i frysen.

Det blir kanske till och med en sån här tårta en till gång i sommar. Den var himla god och enkel att fixa i ordning. Det värsta dock med tårtor är att de tar så stor plats i kylskåpet😀 


På kvällen när vi hade gått in började det regna trots att solen var framme och vi fick se världens finaste regnbåge. Till slut var jag tvungen att gå ut och ta ett kort för det var så vackert. Men då hade färgerna blivit lite svagare. Från början var alla färger så otroligt starka och sken så fint. Sedan är det ju himla läckert med dubbla regnbågar också.


Jag jobbar fortfarande men känner nu att det hade varit ganska skönt om jag skulle ha haft semester nu. Jag är så trött på förmiddagarna och har redan vänt på dygnet en aning pga fotbolls-em. Trots att Sverige inte är med är det lätt att fastna framför en match och sedan allt eftersnack. När klockan har passerat 22 är det som att jag kommer in i andra andningen och blir riktigt pigg så då är det ju ändå ingen idé att gå och lägga sig. Men varje morgon då klockan ringer ångrar jag att jag inte gick och la mig tidigare.

Som nu, nu är klockan snart 23 och jag har knappt börjat fundera på att gå och lägga mig. Fast det borde jag nog göra....snart....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar