Alltså smaksatt ost måste ju vara den bästa genvägen till smarrig mat.
Kycklingpasta med rucolapesto
500 g pasta
1 kg kycklingfilé
1 paprika
1 rödlök
1 morot
0,5-1 liten påse babyspenat
en näve små-tomater
150 g färskost med rucolapesto-smak
1,5 dl crème fraiche
1,5 dl grädde
pastavatten
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Dela kycklingen i mindre bitar, stek och salta o peppra. Lägg åt sidan.
Dela paprika och rödlök i mindre bitar. Stek mjuka.
Skala och riv moroten grovt. Tillsätt till stekpannan tillsammans med spenaten.
Blanda ner den stekta kycklingen tillsammans med färskost, crème fraiche och grädde.
Koka ihop, tillsätt lite pastavatten, grädde eller crème fraiche om det behövs.
Halvera tomaterna.
Tillsätt pastan och tomaterna till allt det övriga och rör om ordentligt.
Smaka av med salt och peppar.
Servera genast, ev med finriven parmesan.
En liten portion 🙂 Jag tog om flera gånger för jag kunde inte sluta äta. |
Vi har ingen påskresa och inget annat inplanerat, utan vi ska ta det lugnt på hemmaplan. Vi lär äta och dricka en hel del gott, inte bara påskgodis, om jag känner oss rätt. Dessutom kommer vi nog se en hel del hockey. Efter en veckas uppehåll drar semifinalerna igång på långfredag eller påskafton för Luleå. Vilken dag och motståndare det blir avgörs ikväll.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar