Dessa snittar innehåller många favoriter, förutom jordgubbar, och blev så klart supergoda.
Crostini med balsamicomarinerade jordgubbar
0,5 liter jordgubbar
0,5 kruka färsk basilika
ca 2 msk balsamvinäger
100 g philadelphiaost
balsamicokräm
crostini
Skär jordgubbarna i små bitar och hacka basilikan fint.
Blanda samman med balsamvinäger och låt dra en stund.
Bred ost på crostinin och toppa med jordgubbarna.
Ringla lite balsamicokräm över fatet.
Crostini kan man köpa färdigt eller göra egna av en baguette, lite olja och salt. Det blir jättegott och är enkelt att göra. Men köpesvarianten är också god och ibland har man inte tid att pyssla på för mycket och då är det så himla smidigt att det finns goda alternativ att köpa.
Crostini
baguette
(oliv)olja
flingsalt
Skiva upp en baguett i tunna skivor och lägga på bakplåtspappersklädd plåt.
Ringla över lite olja och flingsalt.
Grädda i 225 C tills de fått lite färg och blivit krispiga, ca 5 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar