Lingonsylt
1 kg lingon
3 dl vatten
7 dl socker
Koka lingon och vatten i en kastrull under lock i 5-10 minuter.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt sockret lite i taget. Rör tills allt socker löst sig.
Låt stå över natten för att stelna till något.
Häll upp i burkar och frys ner lite för bättre hållbarhet.
Låt stå över natten för att stelna till något.
Häll upp i burkar och frys ner lite för bättre hållbarhet.
Vad använder ni lingonsylt till? Här kommer lite goda tips!
Blanda lingonsylt lite slarvigt med vispad grädde och servera till den supergoda saffranskladdkakan (nu börjar jag längta till jul och allt gott med saffran)
Den äggfria(om man vill) och goda lingonkakan var det himla länge sedan jag gjorde.
Kanske dags igen?!
Och det godaste av allt. Palt med stekt fläsk, smör och lingonsylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar