Sidor

lördag 16 november 2019

Minipizzor med bresaola, ruccola, parmesan och balsamico

Åh så gott det här var, jag tror jag måste göra dem snart igen. Små pizzabitar toppade med massa av mina favoriter och passar perfekt till ett glas bubbel. Kan det bli bättre? Ruccola, bresaola, parmesan och balsamico är ju så himla gott var för sig och tillsammans blir det så klart en succé.


Minipizzor med bresaola, ruccola, parmesan och balsamico

pizzadeg (jag valde en färdig rulle)
riven ost (inte parmesan)
Tomatsås med pesto
1 dl finkrossade tomater
0,5 dl röd pesto
salt
svartpeppar
torkad basilika
Topping
bresaola
ruccola
riven parmesan
balsomicokräm

Börja med att blanda ihop tomater, pesto och kryddor.
Rulla ut degen på en plåt.
Bred på tomatsåsen och strö över riven ost.
Tillaga i ugnen enligt förpackningens instruktioner.
Ta ut och skär i fyrkantiga bitar i lagom storlek, så att toppingen ryms men ändå inte för stora.
Lägg på ruccola, bresaola och riven parmesan och ringla över balsamicokräm.


Jag förberedde på förmiddagen genom att grädda pizzan några minuter kortare än instruktionen och skar i bitar. Sedan värmde jag på pizzan några minuter inför servering och la på toppingen. Det blev jättebra och så himla enkelt att slutföra precis innan gästerna kommer.

Det blir säkert lika bra att använda tomatsåsen som följer med pizzabotten, men jag ville få in lite pesto så därför blandade jag ihop egen tomatsås. Det smakade dock för lite pesto 😀

Skar bort kanterna så att alla bitar blev lika fina.
Jag lämnade några pizzabitar som de var utan topping till barnen.

Så himla mycket jag har hunnit i dag, det blir ju så när man inte äter frukost framför Nyhetsmorgon i flera timmar. Redan före 12 var vi på väg hem från Storheden där vi hade varit på en massa olika affärer och fått tag i en massa smått o gott som vi behövde. Väl hemma blev det lite lunch innan jag började städa och möblera om lite i vardagsrummet. Var tvungen att flytta lite möbler om vi ska få plats med granen så småningom. Det gäller att förbereda i tid...

Nu vilar jag i soffan ett tag med en kopp te och hockey på tv. Ikväll blir det tacos och surr hos grannarna. Bra avslut på en bra dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar