Sidor

måndag 22 mars 2010

Lax i krämig vitlökssås

Lax i krämig vitlökssås
4 laxfiléer
1 burk cantadou vitlök & örter (färskost)
3 dl grädde
salt & citronpeppar
5 hg räkor med skal

Lägg laxen i en ugnsform.
Blanda färskost och grädde till en sås. Smaksätt med salt och citronpeppar.
Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min.
Skala räkorna under tiden.
Ta ut formen ur ugnen och strö över räkorna.
Servera till ris eller pressad potatis.

Väldigt gott och enkelt. Kändes lite extra lyxigt med räkorna.

2 kommentarer:

  1. Denna underbara Cantadouost. Så användbar. Den här laxrätten måste jag göra någon dag under påskhelgen. Alldeles lagom lyxigt.

    SvaraRadera
  2. Man kan göra mycket gott av Cantadou, eller annan ost. Ett enkelt sätt att smaksätta såser på.

    SvaraRadera