onsdag 12 september 2018

Gör mig glad

Jag skulle bli så himla glad om du vill nominera mig till Matbloggspriset
Klicka på länken och följ instruktionerna. 
Superenkelt och jag blir superglad😘


Efter en nästan 11 timmar lång arbetsdag i går tar jag lite sovmorgon i dag innan jag ska i väg o klippa mig. Så jag kommer nog in på jobbet först vid lunch. Känner att jag verkligen behöver lite vila o lugn just nu. Förra veckans alla arbetstimmar tillsammans med en förkylning satte sina spår, se'n började den här veckan med en rivstart också. Återhämtning är viktigt!

Sitta med datorn i knät framför Nyhetsmorgon med en kopp te. Det är återhämtning och lugn för mig och precis vad jag gör just nu. Ta en promenad och lyssna på ljudbok är också återhämtning, men just i dag var det lite grått o regnigt och då föredrar jag soffan. Små-slö som jag är.

Kom nu ihåg att nominera mig ---> http://matbloggspriset.se/nominera/

måndag 10 september 2018

Ruccolapestokyckling

I helgens goda kycklinggryta använde jag en av mina nya favoritsmaker på färskost - Ruccolapesto. Har ni smakat? Att använda smaksatt ost är ett himla enkelt knep för att smaksätta grytor. Mitt favoritknep 😀


Ruccolapestokyckling

1 kg kycklingfilé
champinjoner
broccoli
1 förpackning ost med ruccolapesto-smak
4 dl grädde
salt o peppar

Dela kycklingen i mindre bitar, stek, salta o peppra. Lägg i en ugnsform.
Dela champinjonerna, stek, salta o peppra. Lägg i ugnsformen.
Tina fryst broccoli eller koka färsk broccoli nästan färdig. Dela i mindre bitar och lägg i ugnsformen.
Koka ihop ost och grädde, smaka av med salt o peppar. Häll i ugnsformen.
Tillaga i 200 grader ca 20 minuter.
Servera till t.ex. pasta.

Vill man så kan man koka ihop allt i en gryta på spisen istället för att värma på och koka ihop det i ugnen. Men jag tycket det är så smidigt och skönt att ha maten i ugnen, undan tiden så gör jag sallad och dukar. Dessutom är ugnsformar ofta finare än kastruller.

Här ser ni den goda osten jag använde.
Jag åt sallad till kycklingen, medan de övriga även åt pasta.
God helgmiddag!

söndag 9 september 2018

Matsedel v.37 september 2018

Nu är det dags för en veckomatsedel igen!

Jag har förstått att de har varit saknade så nu ska jag försöka skärpa mig och ge er inspiration varje söndag. Jag blev själv sugen på allt i denna matsedel 😀 hoppas ni också hittar något riktigt gott som ni provlagar.


Matsedel v.37 september 2018

Köttfri måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Mysfredag

Veckans godsak
Kaffekakor


***************************

Det blev ingen sovmorgon i dag heller, men istället tar jag en lång och lugn frukost framför Nyhetsmorgon. Mycket val-snack nu, men jag har inte lessnat och det är ju i dag det gäller. När Olivia har vaknat ska vi gå i väg till vallokalen och lägga våra röster. Som hon har väntat och längtat på att få rösta! Det är nog få förstagångsväljare som är så insatta i politik som Olivia är och alltid har varit.

Det blir en spännande kväll och vi lär sitta klistrade framför valvakorna på tv. Jag hoppas vi får vakna upp till ett varmt Sverige i morgon.

lördag 8 september 2018

Konstig känsla

En lugn, solig och mysig lördag börjar lida mot sitt slut. 

Konstig känsla i dag - Jag känner mig fortfarande lite trött o hängig men samtidigt känner jag mig så mycket piggare så jag blir rastlös av att inte göra något. Så jag har inte bara legat hela da'n utan jag har tvättat en massa maskiner (har ju inte orkat tvätta på hela veckan - och det märks), jag har torkat och städat lite ute (passat på i kanonvädret), jag har dammtorkat och dammsugit hela övervåningen (så nödvändigt) och jag har lagat en supergod kycklinggryta till middag.


Vi har en mysig tjejhelg hemma hos oss. Leif är älgjakt och Isak är hos tjejen så det är endast jag, Olivia och Ida hemma. Så mysigt! Och snart ska vi äta lite lördagsgodis i form av nougathavrerutor. Efter en förkylnings-vecka utan smak- och luktsinne ska jag fuska ikväll med en liten o god men söt kaka. Den måste bara stelna, för den är precis nybakad. Recept kommer...


Kom ihåg att rösta i morgon! 
Nu är det sista chansen att vara med att påverka Sveriges framtid. Hur vill du ha den?

Italienskt fredagsmys

God morgon!
Så skönt med en ledig dag, tyvärr blev det dock ingen sovmorgon för mig. Jag som hade planerat att sova länge och mycket. Fast det är ganska mysigt att stiga upp tidigt i ett tyst hus och sätta sig med en kopp te. Men det blir nog en sväng förbi sängen lite senare, känner jag.

Orkade inte laga mycket middag i går. Ida och Isak hjälptes åt att göra pizza som de åt innan Isaks träning. Senare på kvällen plockade jag fram goda ostar, prosciutto och sallad som fick bli min middag. Mysigt och gott med lite fredagsmys trots sjukstuga.

Ostarna hittade jag i Luleås mysiga butik med italienska delikatesser Emporio Barattini. En lite undangömd guldgruva, men mer om det kommer...

Gårdagens fredagsmys. Känner ni igen nån av dessa italienska ostar?

I dag ska jag försöka mig på att orka laga middag, känns som att det var länge sedan nu. Jag har plockat upp kyckling från frysen för att göra nån god kycklinggryta. Har ni något tips? 

Kycklinggrytor är så tacksamma att göra, enkelt och det mesta blir gott. Såg ett recept där de hade blandat apelsin och curry. Tror ni det kan vara gott? Är lite skeptisk, men tror jag måste prova för det är ju dessa oväntade kombinationer som kan bli så himla bra.

Favoritkombo.
Tror att detta även blir dagens lunch, kanske med en pestoomelett.

Nu börjar Nyhetsmorgon så nu ska jag bädda ner mig i soffan!

Njut lördagen!

fredag 7 september 2018

Jag klarade det!

Helt otroligt att jag klarade av att jobba hela veckan. En dag kvar i och för sig men jag har tagit mig upp och ska snart i väg till jobbet så jag jublar redan nu. Blir kanske inte full dag, men några/många timmar blir det i alla fall.

Jag vet inte hur smart det är att jobba sjuk, men ibland finns inga alternativ. Jag har haft feber, halsont, snorat, hostat och huvudet har varit sååå tungt så egentligen borde jag nog ha legat nerbäddad hemma.

Men det fanns inte riktigt tid till det i veckan. Bara att hoppas att jag inte har smittat alltför många. Fast om nån på jobbet har blivit smittad så är vi tre sjuklingar som har jobbat i veckan så jag är inte ensam ansvarig till att ha smittat dem i så fall.

Jag skippar åtminstone att cykla till jobbet och tar bilen istället och snart, snart är det helg då ska jag sova o ta det lugnt hela helgen. Så underbart!


Det verkar bli soligt och fint i helgen, men för mig hade det gärna fått spöregna och vara riktigt rusk-väder eftersom jag ändå ska ligga inne i sängen. Tur att jag har så stora barn som klarar sig själv eftersom jag inte kommer orka laga mat med mera och Leif är i väg på älgjakt.

Inte mycket till fredagspepp från min sida men jag hoppas att ni har en
underbar fredag 💖

torsdag 6 september 2018

Lingonsylt

Har ni plockat nya färska lingon eller har ni kvar i frysen från tidigare år? Det spelar ingen roll vad, för den här lingonsylten blir lika god med vilket som. Jag använder alltid det här receptet för jag tycker det är bäst.


Lingonsylt

1 kg lingon
3 dl vatten
7 dl socker

Koka lingon och vatten i en kastrull under lock i 5-10 minuter.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt sockret lite i taget. Rör tills allt socker löst sig.
Låt stå över natten för att stelna till något.
Häll upp i burkar och frys ner lite för bättre hållbarhet.


Vad använder ni lingonsylt till? Här kommer lite goda tips!

Blanda lingonsylt lite slarvigt med vispad grädde och servera till den supergoda saffranskladdkakan (nu börjar jag längta till jul och allt gott med saffran)



Den äggfria(om man vill) och goda lingonkakan var det himla länge sedan jag gjorde. 
Kanske dags igen?!



Och det godaste av allt. Palt med stekt fläsk, smör och lingonsylt.