fredag 16 november 2012

På väg till AW

Hej på er! Är bara in en snabb sväng för att skriva några rader till er innan jag ska tillbaka till jobbet och gå på After work. I dag har snickarna varit här och bytt vår gamla entredörr till ett fönster så vi har ett ganska utkylt hus just nu. De är inte klara än så de måste jobba över trots att det är fredag för vi kan ju inte ha ett stort hål i ytterväggen under helgen med minusgrader utomhus. Bilder på bytet kommer i helgen.


Här hemma kommer de göra pizza till middag, vad jag får är fortfarande en hemlighet för mig. Men vi ska på en bra restaurang så jag har höga förväntningar. Nu ska jag rusa så jag inte kommer för sent. Ha en bra fredag så hörs vi imorgon med ett nytt smarrigt recept som jag har tänkt prova.

torsdag 15 november 2012

Fredag, eller?

Det känns som fredag i dag, vet inte varför men det kanske beror på att vi åt rostbiff och potatisgratäng till middag och det är mer helgmat än vardagsmat för mig. Men jag älskar ju fredagskänslan så det är väl bara att njuta oavsett vilken dag det är egentligen :) Skönt med en hemmakväll som omväxling den här veckan, då jag har haft mycket inplanerat på kvällarna. Det är bara jag och Ida hemma för de andra är på hockey men jag nöjer mig med att se matchen på tv, samtidigt som jag kör tvättmaskinen och diskmaskinen några vändor. Välbehövligt!


Och imorgon är det fredag på riktigt....och jag ska på After work, det är evigheter sedan jag senast var på en AW. Fast det blir ju inte en riktig after work för mig eftersom jag slutar redan klockan ett och åker hem en sväng innan jag åker tillbaka till stan vid fem då de övriga slutar.

Paket innan jul

Är hemma en sväng på lunchen för att få i mig lite mat. I dag blev det köttfärssås, keso och avokado. Man tager vad man haver....det blev en annorlunda men god kombination. Dessutom förberedde jag kvällsbaket litegrann så går det fort i kväll när Ida har lagt sig. För i morgon ska en arbetsplats i Luleå (inte min) få go'fika i form av vaniljsockerkaka. Hoppas de blir nöjda!


Man kan tro att julen redan är här. I går hämtade jag ut ett paket med en vit och en rosa cava (cava = spansk champagne). Jag älskar bubblor så det blir perfekt till något fredagsmys med småplock, fast inte i morgon eftersom jag då ska på After Work med jobbet. Jag har dessutom ett till paket att hämta efter 16 i dag som jag inte vet avsändare på. Barnen hoppas att det är chokladen jag har beställt till vår Tassimo-maskin. Vi får väl se i kväll vad som gömmer sig i paketet.


Ni glömmer väl inte bort att anmäla er till pralinpysselkvällen?! Det ska bli så kul....och gott. Jag längtar! Det skulle vara kul att träffa nån av er läsare där också.

onsdag 14 november 2012

Pralinpysselkväll

Nu har jag precis kommit hem från ett roligt, inspirerande och viktigt möte med Astma- och Allergiföreningen i Luleå. Där har vi bl.a. planerat vår pralinpysselkväll som vi ska ha nästa vecka och den kommer bli så bra. Ni som har följt mig ett tag vet ju hur galen jag är i choklad :) Tänk att få bjuda allergiker på goda, fina och lyxiga praliner i olika smaker. Du kommer bli deras favorit!

Du som bor i Luleå med omnejd se till att anmäla dig snarast till astmaochallergiforeningen.lulea@gmail.com för det är begränsat med platser och det kommer bli en toppenkväll. Se inbjudan nedan.

tisdag 13 november 2012

Ljuvligt och juligt

Åh det luktar ljuvligt och juligt i huset just nu. Jag har precis tagit ut en mjukpepparkaka från ugnen och jag älskar doften som sprider sig från köket till resten av huset. Blir nog att synda med en kopp te och en varm kakbit om ett tag.


Nu är två dagar avklarade av min stressvecka med många kvällsaktiviteter, men eftersom det bara är roliga saker jag ska i väg på så känns det inte så ansträngande. I morgon ska jag träffa några andra mammor med allergiska barn och det blir alltid så inspirerande och intressanta samtal när vi träffas. Nu har vi många saker på gång i Astma- och allergiföreningen, det som står på tur är en pralinkväll där vi ska tillverka julgodis för allergiker. Bor ni i närheten av Luleå och vill kunna bjuda allergiker på julgodis gå då in här och anmäl er.


Ida försöker sova men det går inte så bra för henne för Leif ser hockey på tv och det verkar inte gå så bra för Luleå så Leif sitter inte tyst och lugnt i soffan. De som någon gång har sett hockey med Leif vet vad jag pratar om :) Oj, nu kvitterade Luleå och då var det två stycken (Leif o Isak) som skrek i soffan. Stackars Ida!

söndag 11 november 2012

Matsedel v.46 nov 2012

Farsdagsmiddagen blev köttsoppa hos min pappa och det var så himla gott. I veckan har vi pratat om köttsoppa på jobbet och det gjorde att jag var så otroligt sugen på köttsoppa så jag blev mer än nöjd när jag hörde att vi skulle blir bjudna på just det. Det finns nog lika många varianter på köttsoppa som det finns personer, det märktes väldigt väl när vi diskuterade soppan på jobbet. Det känns som jag har hunnit med jättemycket i dag så nu ska jag tillbringa resten av kvällen i tv-soffan med en kopp te eller två.

Till veckan har vi något planerat varje kväll så då känns det viktigt att ha en matsedel att utgå ifrån så vi kan förbereda så mycket som möjligt för att veckan ska flyta på smidigt.
Matsedel v. 46 nov 2012
Må: Stekt korv, potatis och ägg
Ti: Spagetti och köttfärssås
On: Fiskpinnar och potatis
To: Rostbiff och potatisgratäng
Fr: Hemmagjord pizza
Lö: Italienskt köttfärsfyllt bjudbröd
Sö: Indisk kycklinggryta

Stuvad spenat - lchf

God morgon! Nu har jag smugit upp för att göra frukost till far i huset - för andra dagen i rad. Eftersom han fyllde år i går bjöd jag på "hotellfrukost" även då. Det blir te, juice, ägg, leverpastej, skinka, olika ostar, kaviar, löjrom, gurka och en massa olika bröd och kex. Efter frukost ska jag ta hand om helgens sista bakning, som innebär två enkla sorter. Återkommer om det senare.

Kom på att jag har glömt ge er receptet från i torsdags då vi åt ugnstekt lax och jag serverade den till stuvad spenat. Men jag stuvade inte på vanligt sätt med mjöl och mjölk utan jag använde philadelphiaost och grädde.
Stuvad spenat - lchf
400 g fryst hackad spenat
3 msk philadelphiaost
1 dl grädde
salt o peppar

Tina spenat i en kastrull på låg värme.
Tillsätt philadelphiaost och grädde till en bra konsistens och god smak. (Philadelphiaosten gör stuvningen lite mindre rinnig)
Salta och peppra.

Lax och spenat är en perfekt kombination som jag knappt kan få nog av. Vår favoritlax är den med Västerbottensost eller parmesan på spenatbädd serverad till tagliatelle. Har ni inte provat den än så är det hög tid nu för den är bara såå god. Vad brukar ni äta spenat till? Det är nog mest till lax vi äter fryst spenat. Färsk spenat däremot använder jag ofta till sallader, pajer och vissa pastarätter.

Senare i dag hoppas jag att jag lyckas få ihop en bra matsedel för nästa vecka. Det är så skönt och underlättar så himla mycket om man planerar middagarna i förväg och inte tar en dag i taget.