torsdag 6 oktober 2016

Prata inte med mig

Riktigt så här farligt är det inte.....men det var i tisdags.


När jag kom hem från jobbet så varnade jag faktiskt Isak, som var den enda som var hemma, att det inte var läge att prata med mig. Fast jag var inte bara stressad, jag var även arg. Så istället gick han o städade sitt rum. Inget ont som inte för nå gott med sig....

Men som jag skrev redan igår så börjar jag komma ikapp på jobbet nu så det börjar kännas bättre. Men det är inte kul att två dagars frånvaro märks så väl och med tanke på att Ida klagar på ont i halsen lite nu och då är jag rädd att det blir fler vab-dagar snart.
Uppdaterat: Vid lunch ringde Ida och ville hem för att hon hade så ont i halsen.

Helgen ska spenderas på bästa sätt - utan jobb och med släkt o vänner både fredag och lördag, så jag ska äta och dricka en massa gott hela helgen och bara ha det bra.

onsdag 5 oktober 2016

Enkel kantarelltoast

Äntligen en bättre dag. 
Jag kom ikapp hyfsat på jobbet, så målet att vara i kapp till lunch i morgon kommer nog att lyckas. Se'n kom jag hem till ett nystädat hus - Bästa känslan! och eftersom jag hade förberett middagen så hade jag en god middag på bordet i bra tid. Nu hoppas jag att det fortsätter lika bra resten av veckan.

I söndags när vi kom hem från Stockholm åt vi riktigt gott kvällsfika - kantarelltoast med en massa kantareller.


Enkel kantarelltoast

kantareller
smör
salt, peppar
rostbröd

Stek kantarellerna i en torr stekpanna, du kan ha stekpannan riktigt full för kantarellerna krymper. Stora kantareller kan du dela något.
Stek på medelvärme tills all vätska har kokat bort.
Tillsätt en klick smör, salta och peppra.
Rosta en macka och smöra den eller smörstek den i en stekpanna.
Lägg på ett stort lass med smörstekta kantareller.
Ät o njut!

Det finns många recept på kantarelltoast med fler ingredienser, t.ex. lök och grädde. Men när man har bråttom och inte har så mycket i kylskåpet är det här ett fullgott alternativ. Ja det fungerar även när man har gott om tid och fullt kylskåp.

Tycker ni om kantareller? Jag älskar det, framför allt till toast och i sås till älgkött.

tisdag 4 oktober 2016

Fetaostlax på spenatbädd

Igår var det dags för lax till middag igen och jag kombinerade två gamla lax-favoriter - fetaostlax och lax på spenatbädd.


Fetaostlax på spenatbädd

500 g laxfilé
200 g bladspenat
150 gram fetaost
2 dl crème fraiche
vitpeppar
salt

Smöra en ugnsform, salta och peppra lite i botten på den.
Salta och peppra laxen.
Lägg spenaten i botten av formen och placera laxbiten ovanpå.
Mosa fetaosten med en gaffel i en skål. Rör ner crème fraiche.
Bred fetaosttoppingen på laxen.
Gratinera i 200 grader ca 20 minuter.

Det här var supergott. Lax och spenat är en perfekt kombination och det passar alldeles utmärkt till den lite salta fetaosttoppingen. Ni måste prova!


Det är mycket nu! 
Men just nu har jag några minuter i soffan och passar på att njuta för fullt så länge vilan pågår. Det är inte lätt att vara borta två dagar från jobbet - känns som att man får igen det dubbelt upp när man väl är tillbaka igen. Inte riktigt den återhämtning jag behövde och hade hoppats på. Det har varit en hemsk dag på jobbet och det lär inte bli mycket bättre i morgon är jag rädd för. Men vid torsdaglunch hoppas jag att jag är i kapp igen.

S som i Saras favorit

God morgon på er, nu sitter jag nyduschad med min kopp morgon-te och njuter av lugnet i nån minut till. Snart sätter morgonruschen igång, med nyvakna barn som ska försöka äta frukost, borsta tänderna och klä på sig fast de helst av allt bara vill krypa ner i sängen igen.

S som i Saras favorit

I dag är det alltså kanelbullens dag och jag har inte bakat kanelbullar - det känns konstigt! Men jag fick ju min jätte-kanelbulle i lördags så jag får tänka tillbaka på den istället. Efter en helg i Stockholm där jag åt lite allt möjligt måste jag komma tillbaka till gamla (lchf)vanor igen.

Efter jobbet i dag är det städning som gäller, eller rättare sagt så ska vi röja så att det går att städa. Inga saker ska ligga framme utan det ska vara rena ytor och golv för imorgon är det äntligen dags för de nya städerskorna att städa hos oss för första gången. Oj, så jag hoppas att det ska gå bra, jag vill så gärna få detta att fungera för det skulle underlätta mitt liv nå enormt just nu.

måndag 3 oktober 2016

Stora och enkla kanelbullar

En dag hemma i soffan var precis vad jag och Ida behövde. Nu mår vi båda mycket bättre, ingen feber och knappt nå halsont, så jag räknar med att det blir jobb och skola för oss båda i morgon. Håll tummarna att det blir så.

Visst vet ni vad det är för dag i morgon? Världens bästa dag efter min födelsedag och jul

Det är ju kanelbullens dag och kanelbullar är det bästa jag vet. I helgen när vi var i Stockholm åt jag en kanelbulle till lunch på lördag. Knäppt, jag vet men såå gott. Det gäller att välja sina kolhydrater med omsorg.

Vi åt på Saturnus som är kända för sina enorma kanelbullar och de var stora, men jag hade aldrig en tanke på att dela :)

Svårt att se men jag hoppas ni förstår hur enormt stor den var. Helt underbart!
En kanelbulle och en kopp te. Kan nog inte tänka mig en bättre lunch!
Kanelbullar tar ju lite tid att baka, då de både ska jäsa, bakas ut och gräddas i flera omgångar. Vill man göra det enkelt för sig bakar man den supergoda och saftiga kanelbullesockerkakan. Har ni inte provat så tycker jag att ni ska prova nu. Ni kommer inte bli besvikna.

Ni kan göra den i en rund sockerkaksform enligt det här receptet. Men eftersom den är så otroligt god och går utmärkt att frysa är det lika bra att baka den i en långpanna enligt det här receptet annars är risken stor att kakan tar slut alldeles för fort.

Kanelbullekaka - saftig och supergod.

Nytt Grill-försök

God morgon!

Nu är jag hemma igen efter en härlig helg i Stockholm som var full av god mat, dryck, skratt, shopping och promenerande. Tyvärr började denna nya vecka med en vab-dag då Ida kände sig lite krasslig, men med tanke på att jag verkar ha fått tillbaka min förkylning så är kanske en dag hemma precis vad jag också behöver.

I fredags fick restaurang Grill ett nytt försök att laga god mat till mig och den här gången fick jag goda grillade grönsaker till köttet. Perfekt! Vi fick kanonservice hela kvällen av en jättetrevlig och duktig tjej men när maten serverades var det en annan som kom med maten. Vi fick oss dock ett gott skratt då de glömde komma med grönsakerna som vi hade beställt och som faktiskt var själva anledningen till att vi åt där. För visst kommer ni ihåg mitt förra besök? Här kan ni läsa om det. Men när jag påpekade att jag saknade grönsakerna så kom de på en gång :)

Besöket på Grill började och slutade på bästa sätt, för drinken och efterrätten var kvällens riktiga höjdpunkter som jag längtar tillbaka till.

Jag började med en kanongod syrlig och fräsch drink med ingefära. Den dricker jag gärna igen.
Åt flankstek även denna gång, en god köttbit till bra pris.
Tada! Här är de omtalade grillade grönsakerna - en bra blandning av goda grönsaker som var perfekt grillade.
Det borde vara ett givet alternativ på menyn.
Kvällen avslutades med en supergod Crème Brûlée. Inte det minsta lchf, men otroligt god och precis vad jag behövde under min feel-good-helg.

Nu ska jag pyssla om Ida med lite frukost i soffan och en bra film på tv och se'n kryper jag nog ner under filten i soffan jag också. Perfekt med en soffa-o-filt-dag då det faktiskt var minusgrader i morse och det verkar som att hösten har kommit på allvar. Inte så konstigt då det faktiskt är oktober nu.

lördag 1 oktober 2016

Dags för en ny Smakbox

Snart är det oktober och dags för en ny Smakbox!
Har ni börjat prenumerera på denna proppfulla box full med godsaker? Om inte har ni nu chansen att använda min rabattkod MATRO som ger er 15% rabatt på er första Smakbox. 
Klicka här för att läsa mer och börja prenumera och kom ihåg att använda rabattkoden.

Så här skriver Smakbox om sin nya box:
Så här års är man sugen på att packa väskan och ge sig ut på kulinariska äventyr - därav tema MATRESA! Vi startar i Sverige med några spännande, svenska produkter. Därefter njuter vi av europeiska och asiatiska smaker. Vi avslutar med att tjuvstarta julen (ja, otroligt men sant, snart är det jul igen...!). Vi hoppas och tror att du kommer att gilla Smakbox MATRESA!


Wow! Jag är så himla glad för jag får ännu en gång chansen att ge en av mina följare en helt egen Smakbox. Tävlingen pågår till t.o.m torsdag 6 oktober.
Ta nu chansen! 

Som vanligt är det på Instagram som tävlingen pågår. Gå in på Instagram och sök upp mig, dvs @matro_sara där finns alla instruktioner.