Krämig kycklinggratäng med basilika, tomat o mozzarella
7 hg kycklinginnerfiléer
0,5 ask körsbärstomater
0,5 kruka basilika
1 mozzarella
1 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
salt och peppar
Stek filéerna och lägg i en ugnsform.
Halvera tomaterna och strimla basilikan, lägg över kycklingen i formen.
Dela mozzarellan och lägg i formen.
Blanda dijonsenap, tomatpuré, pressad vitlök, grädde och créme fraîche.
Smaka av med salt och peppar.
Häll blandningen över kycklingen och det övriga i formen.
Tillaga i 225 C, ca 20 min tills rätten är genomvarm.
Det här blev supergott, men det var ju inte så konstigt när det var så mycket godsaker i den. Jag har ganska många rätter nu med tomater, basilika och mozzarella i mitt blogg-arkiv, men det är ju såå gott och det går alltid att variera lite till.
Kyckling, tomat, basilika och mozzarella... |
....och en god sås... |
...blev en supergod gratäng. |
Känns ovanligt att jag tycker det är skönt med måndag, oftast är inte måndag någon favoritdag. Men efter den här stressiga helgen är det underbart med en slö måndag i soffan utan tider att passa. Så nu ska jag krypa upp i soffan, tända ljus och göra mig en kopp te och njuta av lugnet. Vad gör ni denna första måndag i december?