Redan igår tog jag upp revbenssjäll till dagens middag men jag hade problem att komma på vad jag ville äta till spjällen. Tiden gick och jag fick lite ont om tid så då tog jag fram några stora potatisar som jag delade på mitten, sen penslade jag med olja och kryddade dem innan de åkte in i ugnen tillsammans med revbenssjällen.
Potatishalvor
6 medelstora potatisar
Olja
Krydda, t.ex. grillkrydda
FlingsaltSkölj potatisarna. Skala dom inte
Dela dom på mitten, längs med potatisen. Skär ev. bort en bit i botten så att de står stadigt.
Pensla med olja.
Krydda med grillkrydda, eller annan god krydda, och flingsalt.
Sätt ugnen på 200 grader och låt potatisen vara inne i ca 30 minuter eller tills den är mjuk.Potatis brukar inte tillhöra Isaks favoriter, men den här potatisen tyckte han var jättegod och åt 3-4 halvor. Även vi andra tyckte det var gott men ingen lyckades äta lika många som Isak. Eftersom den dessutom var så himla enkel att göra lär den dyka upp en hel del på vårt bord i fortsättningen.
Nu är det dags för efterrätt, men den äter jag och Ida själva eftersom de andra är på hockey.
Gillar dina recept!
SvaraRaderaTack, vad kul!
SvaraRaderaGjorde dessa på mandelpotatis och det var riktigt gott. Tack för alla recept.
SvaraRaderaMandelpotatis - det lät gott! Det måste jag prova.
Radera